Springen naar inhoud

IngrediŽnt bloem voor brood


  • Log in om te kunnen reageren

#1

loeten

    loeten


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 december 2007 - 13:06

Op een pak bloem die ik kocht om zelf brood te bakken (machine), staat o.m.
het volgende ingrediŽnt vermeld :

mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met mono- en
diacetyl-wijnsteenzuur

Graag had ik eens vernomen over wat voor
stof het gaat, en zo het louter synthetisch is, of ervan geweten is of het
al dan niet schadelijk voor de gezondheid kan zijn bij langdurig gebuik.

Ik ben nieuwkomer in dit forum en mocht mijn vraag hier niet op zijn plaats staan zou ik dankbaar zijn voor een verwijzing naar het passende forum.

Met vriendelijke dank.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

JanMeut

    JanMeut


  • >1k berichten
  • 2116 berichten
  • VIP

Geplaatst op 28 december 2007 - 14:45

Het is een emulgator, waarschijnlijk bedoeld om vocht en vet beter te laten mengen.

Wordt gemaakt van vetten, azijn- en wijnsteenzuur.

Uiteraard is het onschadelijk, schadelijke stoffen zijn vanzelfsprekend niet toegestaan in levensmiddelen. Overigens heeft het al dan niet synthetisch zijn daar weinig mee te maken, synthetische stoffen zijn niet schadelijker of onschadelijker dan niet synthetische stoffen.
β-Damascenon en maneschijn





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures