Springen naar inhoud

[biologie/anw] hartslag en voeding


  • Log in om te kunnen reageren

#1

natuurkunde-nerd

    natuurkunde-nerd


  • >100 berichten
  • 183 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 januari 2008 - 12:23

Hoi!!

Ik ben nu al een aantal weken bezig met een onderzoek over: welke energiebevattend product heeft de beste invloed op je sportprestaties. Nou heb ik alle metingen e.d. gedaan. Duidelijk is geworden dat (van de geteste producten) de Dextro-tabletten en een doodgewone boterham het beste uit de bus kwamen. (deze zorgde voor een enorm verschil in hartslag, hij was veel lager!!) Nou snap ik niet helemaal meer wat het verband is tussen voeding en hartslag. Je leest voornamelijk op internet dat je hartslag bepaald wordt door je zuurstofopname. Maar je leest ook artikelen die zeggen dat voeding een invloed heeft op de hoogte van je hartslag.

Ik probeer in mijn conclusie een verklaring te geven voor het feit dat voeding een rol speelt voor je hartslag. Maar ik snap niet zo goed hoe ik dat moet doen. voor het maken van ATP moleculen heb je glucose nodig die je uit je voedsel maakt (via vele processen, die zijn mij bekend!). Een deel wordt opgeslagen als Glycogeen in de lever, die waarneer nodig, weer omgezet kan worden -d.m.v. glucagon- in glucose. Glucose en Zuurstof zijn weer nodig voor de vorming van energie. Betekend het dan dat als je genoeg glucose hebt je hartslag lager is? Die link kan ik niet helemaal leggen!

Alvast bedankt!
NN
Eventuele typfouten of spellingsfouten kan ik niet uitsluiten, daarvoor alvast mijn excuses! ;)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

natuurkunde-nerd

    natuurkunde-nerd


  • >100 berichten
  • 183 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 januari 2008 - 16:49

Hoi!!

Ik ben nu al een aantal weken bezig met een onderzoek over: welke energiebevattend product heeft de beste invloed op je sportprestaties. Nou heb ik alle metingen e.d. gedaan. Duidelijk is geworden dat (van de geteste producten) de Dextro-tabletten en een doodgewone boterham het beste uit de bus kwamen. (deze zorgde voor een enorm verschil in hartslag, hij was veel lager!!) Nou snap ik niet helemaal meer wat het verband is tussen voeding en hartslag. Je leest voornamelijk op internet dat je hartslag bepaald wordt door je zuurstofopname. Maar je leest ook artikelen die zeggen dat voeding een invloed heeft op de hoogte van je hartslag.

Ik probeer in mijn conclusie een verklaring te geven voor het feit dat voeding een rol speelt voor je hartslag. Maar ik snap niet zo goed hoe ik dat moet doen. voor het maken van ATP moleculen heb je glucose nodig die je uit je voedsel maakt (via vele processen, die zijn mij bekend!). Een deel wordt opgeslagen als Glycogeen in de lever, die waarneer nodig, weer omgezet kan worden -d.m.v. glucagon- in glucose. Glucose en Zuurstof zijn weer nodig voor de vorming van energie. Betekend het dan dat als je genoeg glucose hebt je hartslag lager is? Die link kan ik niet helemaal leggen!

Alvast bedankt!
NN


-Edit- hulp niet meer nodig! Ik heb al een goede afweging geschreven! :D
Eventuele typfouten of spellingsfouten kan ik niet uitsluiten, daarvoor alvast mijn excuses! ;)

#3

Dalton

    Dalton


  • >250 berichten
  • 808 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 januari 2008 - 17:42

Vertel, waar ben je op uitgekomen?
Ik ben wel nieuwsgierig.

PS: Het hart zelf verbruikt bijna geen glucose, maar werkt op vetzuren.
Heb je dat meegenomen in je afweging?

Veranderd door Dalton, 28 januari 2008 - 17:42

Minder dan niks is onmogelijk.
De enige uitzondering op deze regel is mijn salaris.

#4

Jona444

    Jona444


  • >1k berichten
  • 1409 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 januari 2008 - 19:58

Vertel, waar ben je op uitgekomen?
Ik ben wel nieuwsgierig.

PS: Het hart zelf verbruikt bijna geen glucose, maar werkt op vetzuren.
Heb je dat meegenomen in je afweging?


Ben je daar zeker van? Glucose wordt namelijk door alle cellen gebruikt als brandstof. vetzuren daarentegen, dienen daarvoor eerst in ketozuren omgezet te worden. Een bijzonder omslachtige (en ongezonde) manier om energie uit vet te halen. Je kunt aan de andere kant een punt hebben vanwege de bijzonder hoge ATP opbrengst uit glucose.
Its supercalifragilisticexpialidocious!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures