Springen naar inhoud

Nieuwe videokaart


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Assassinator

    Assassinator


  • >1k berichten
  • 4546 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 februari 2008 - 20:55

Ik heb een nogal flink probleem met mijn nieuwe videokaart, de GeForce 8800 GT 512 MB. Als ik deze in mijn computer stop en volledig aansluit en opnieuw op wil starten, lukt dat 1 keer. Ik probeer dan drivers te installeren, om daarna mijn computer weer op te starten. Daarna krijg ik standaard een blauw scherm des doods, wat een Memory_Managment error geeft. Ik heb ergens opgepikt dat dat iets te maken heeft met de instellingen/drivers/weet-ik-veel van de oude videokaart (in dit geval een GeForce 7600GT 256MB).
Nu zou ik graag willen weten:
1: Of dat klopt.
2: Wat ik eraan kan doen, en hoe ik mijn videokaart kan laten werken.

Alvast bedankt, ik wil die uitgegeven 259 euro grŠŠg nuttig inzetten (Call of Duty 4 ligt smachtend te wachten).
'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Sjakko

    Sjakko


  • >1k berichten
  • 1007 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 februari 2008 - 21:13

Geen idee of het klopt, maar daar kom je snel achter door de oude drivers eraf te knikkeren. Kijk even of die onder configuratiescherm > software te vinden zijn en anders zijn er wel programmaatjes te vinden die drivers kunnen deÔnstalleren. Mocht dat niet lukken dan is een (misschien wel beter) alternatief: het terugplaatsen van de oude videokaart en via apparaatbeheer (configuratiescherm > systeem > hardware > apparaatbeheer) het stuurprogramma deÔnstalleren.

#3

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 01 februari 2008 - 21:37

Het is sowieso wel aan te raden om eerst je oude drivers te verwijderen alvorens een nieuwe kaart te intstalleren.
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#4

Assassinator

    Assassinator


  • >1k berichten
  • 4546 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 februari 2008 - 21:45

Bedankt, dit heb ik gedaan. Helaas was het geen succes, na het installeren van de drivers die op het meegekregen cd-rommetje stonden kreeg ik hetzelfde blauwe scherm met alweer de memory managment error :D
Enig idee hoe ik het kan oplossen?
'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

#5

Sjakko

    Sjakko


  • >1k berichten
  • 1007 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 februari 2008 - 22:07

Ik heb zelf zoiets nooit gehad, maar ik zou gewoon op Google zoeken met als termen het letterlijke foutbericht of foutcode. Als het niet snel te vinden is, dan zou ik eens op de website van de fabrikant kijken bij de FAQ ofzo.

#6

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 01 februari 2008 - 22:40

Bedankt, dit heb ik gedaan. Helaas was het geen succes, na het installeren van de drivers die op het meegekregen cd-rommetje stonden kreeg ik hetzelfde blauwe scherm met alweer de memory managment error :D
Enig idee hoe ik het kan oplossen?


Haal de laatste nieuwe drivers af van de nvidia website of ga over naar de omegadrivers indien de officiele nvidia drivers niet werken.

#7

Assassinator

    Assassinator


  • >1k berichten
  • 4546 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 februari 2008 - 23:33

Dit heb ik gedaan, telkens als ik de nieuwe drivers heb geÔnstalleerd en de computer opnieuw opstart krijg ik die blue screen die de memory management error weergeeft. Ik heb ook al mijn moederbord geupdate.
Onderaan het scherm staan de volgende error codes:
STOP: 0x0000001A (0x0004128b, 0x0069201, 0x00000000, 0xc0883000)
Ik ben echt ten einde raad :D

Veranderd door Assassinator, 01 februari 2008 - 23:36

'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

#8

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 01 februari 2008 - 23:45

Al eens gegoogeld op de error die je te zien kreeg? Dat geeft ook vaak antwoorden :D

#9

Assassinator

    Assassinator


  • >1k berichten
  • 4546 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 februari 2008 - 23:47

Uiteraard, zonder succes. Ik ben alles behalve thuis in die zaken, vaak snap ik niet eens wat ze zeggen. Kon ik het maar naar de lokale computerboer brengen, waar ik de kaart gekocht heb, maar daar heb ik helaas het geld niet voor :D
'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

#10

Assassinator

    Assassinator


  • >1k berichten
  • 4546 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 februari 2008 - 00:39

Zou het trouwens aan mijn moederbord kunnen liggen? Ik heb een MB ASUS A AM2 M2N-E ATX en heb ook al een update gedownload. Kan ik daarop die kaart wel draaien?
'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

#11

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 02 februari 2008 - 00:47

Dit soort vragen (ik bedoel niet alleen je laatste vraag, maar in het algemeen vragen over pc-problemen) zou ik op computertotaal stellen; daar zijn ze erg behulpzaam en meestal bekwaam.
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#12

Assassinator

    Assassinator


  • >1k berichten
  • 4546 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 februari 2008 - 00:59

Bedankt voor de tip, ik zal daar zeker eens posten. Maar als iemand hier ook een idee heeft: aarzel niet :D
'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

#13

stoosh

    stoosh


  • >25 berichten
  • 78 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 september 2008 - 13:58

Heb je de oplossing al gevonden? Het interesseert me wel... :D

#14

Assassinator

    Assassinator


  • >1k berichten
  • 4546 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 oktober 2008 - 19:39

Heb je de oplossing al gevonden? Het interesseert me wel... :D

Ik zag toenet je post (onderin topics krijg je altijd een lijstje "mogelijk gerelateerde" topics te zien), goeie topic-kick :P Maar goed ik zal antwoorden: ja hij draait prima. Het bleek de voeding te zijn, die een te laag amperage had. Had meteen een nieuwe voeding gehaald, en hij werkte prima.

Veranderd door Assassinator, 08 oktober 2008 - 19:39

'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures