Springen naar inhoud

[Scheikunde] Analyse omega-3 en omega-6 vetzuren in melk


  • Log in om te kunnen reageren

#1

andrevanderstoel

    andrevanderstoel


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 08 maart 2008 - 18:48

Ik moet samen met een vriend van me een examenonderzoek doen voor het vak scheikunde. Wij hebben als onderwerp de analyse van de verhouding tussen Omega-3 en Omega-6 vetzuren in melk van koeien die in de weide lopen en koeien die op stal staan. Wij willen kijken of de verhouding tussen deze vetzuren bij beide groepen gelijk is, of dat de omgevingsfactoren van invloed zijn op deze verhouding.

Wij lopen vast in onze analyse. Wij weten dat:

- Het melkvet moet worden gescheiden van de overige componenten van de melk
- In het melkvet de verbinding tussen de vetzuren en de glycerolmoleculen moet worden verbroken
- De losse vetzuren moeten worden veresterd met methanol, zodat ze beter kunnen worden aangetoond m.b.v. gaschromotografie.
- Met behulp van gaschromotografie de hoeveelheid van elk vetzuur moet worden bepaald.

We hebben beschikking over een professioneel laboratorium, waar we gebruik mogen maken van de daar aanwezige faciliteiten. Nu ontbreekt alleen een concreet werkplan voor de verschillende onderdelen, en misschien ontbreken er wel essentiŽle stappen, of maken we gebruik van foute of overbodige stappen. Het is nu onze vraag of u ons hierbij kunt helpen.

Kan iemand suggesties geven voor deze analyse?

Alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures