Bizarre fotosynthese

Moderator: Astro

Reageer
Berichten: 8.614

Bizarre fotosynthese

Sommige algen voeren de fotosynthese niet volgens het boekje uit. De alg Synechococcus, een cyanobacterie, neemt geen CO2 op uit de omgeving, maar zuurstof. Hierdoor omzeilt de alg de stappen uit de fotosynthese waar ijzer voor nodig is en kan de alg dus leven in ijzerarme wateren. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Stanford.


Lees meer ... C2W

Lees meer ... ScienceDaily en EurekAlert


(De wetenschappelijke publicaties zullen binnenkort verschijnen in Biochimica et Biophysica Acta en Limnology and Oceanography)
Geloof niet alles wat je leest.


Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!

Gebruikersavatar
Berichten: 4.810

Re: Bizarre fotosynthese

Door de vondst komen de berekeningen over CO2-kringlopen op losse schroeven te staan. “De helft van de oceanen op aarde is arm aan voedingsstoffen, waardoor waarschijnlijk meer algen deze fotosyntheseroute zullen gebruiken” ,vertelt onderzoeker Kate Mackey. “Dat betekent dat zee-organismen waarschijnlijk veel minder CO2 uit de atmosfeer verwijderen dan eerder werd aangenomen


Oceanen arm aan voedingsstoffen zouden sowieso niet mee genomen worden in de berekeningen van CO2 opname door algen omdat men dus blijkbaar hiervoor dacht dat daar geen algen konden leven. Het lijkt me dus eigelijk nogal een onzinnige afsluiter om nog een beetje meer paniek te zaaien.

Reageer