Springen naar inhoud

omzetting


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 01 april 2005 - 10:06

Iemand een idee hoe je van

1/((x≤+y≤)^(3/2)) - 3x≤/((x≤+y≤)^(5/2))

aan

(y≤-2x≤)/((x≤+y≤)^(5/2))

geraakt?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

DVR

    DVR


  • >250 berichten
  • 581 berichten
  • VIP

Geplaatst op 01 april 2005 - 10:59

Vermenigvuldig de linker term boven en onder met (x2 + y2).. Dan staat er dus in de teller (x2 + y2) en in de noemer (x2 + y2)5/2
Nu kun je beide breuken bij elkaar optellen en komt er in de teller dus:
y2 + x2 - 3x2 = y2 - 2x2
De kortste weg tussen twee punten is nooit een rechte lijn...





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures