Springen naar inhoud

[fout?] weergeven latexcode


  • Log in om te kunnen reageren

#1

jhnbk

    jhnbk


  • >5k berichten
  • 6905 berichten
  • VIP

Geplaatst op 19 maart 2008 - 22:30

een voorbeeld:
LaTeX

Op klikken geeft: [codebox][tex]
\LaTeX
[tex][/codebox] Moet er geen back-slash bij voor het sluiten van de tags?

Veranderd door jhnbk, 19 maart 2008 - 22:30

Het vel van de beer kunnen verkopen vraagt moeite tenzij deze dood voor je neervalt. Die kans is echter klein dus moeten we zelf moeite doen.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24052 berichten
  • VIP

Geplaatst op 19 maart 2008 - 22:37

Klopt. Vroeger stond dat er wel dacht ik, waarschijnlijk een klein foutje toen deze functionaliteit terug hersteld werd.
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

#3

Rogier

    Rogier


  • >5k berichten
  • 5679 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 maart 2008 - 09:23

Verrek, was me niet opgevallen.
Dank, LaTeX !

(edit) oh, en ik ben blij dat we tegenwoordig een aparte .js gebruiken voor die popup, want nu zijn ze ook met terugwerkende kracht gefixt :P (klik bijvoorbeeld je eigen testje hierboven na een refresh)

Veranderd door Rogier, 20 maart 2008 - 09:24

In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is.

#4

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 maart 2008 - 13:22

Volgens mij is het nog niet gefixt, ik zie nog steeds [tex]...[tex]
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#5

Miels

    Miels


  • >5k berichten
  • 14506 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 20 maart 2008 - 13:30

Volgens mij is het nog niet gefixt, ik zie nog steeds [tex]...[tex]

Je moet eerst refreshen, maar wel op een manier dat alle cache-bestanden ook worden ververst. Dat kan meestal door control-F5 te gebruiken.

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


#6

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 maart 2008 - 14:09

:P
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#7

jhnbk

    jhnbk


  • >5k berichten
  • 6905 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 maart 2008 - 16:22

okay (wss was ik wel aan het muggenziften :P )
Het vel van de beer kunnen verkopen vraagt moeite tenzij deze dood voor je neervalt. Die kans is echter klein dus moeten we zelf moeite doen.

#8

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24052 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 maart 2008 - 16:25

Nee hoor, dit is erg nuttig voor beginners die deze code willen kopiŽren.
Je ziet die 'fout' af en toe, dat men niet de juiste tag gebruikt om te sluiten.
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

#9

jhnbk

    jhnbk


  • >5k berichten
  • 6905 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 maart 2008 - 19:06

nogmaals even moeilijk doen :P

http://www.wetenscha...mp;#entry404847 en je ziet het meteen (staat vermeld in mijn eerste post)
Het vel van de beer kunnen verkopen vraagt moeite tenzij deze dood voor je neervalt. Die kans is echter klein dus moeten we zelf moeite doen.

#10

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24052 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 maart 2008 - 21:51

Rogier zal er wellicht naar kijken, maar zie ook mijn reactie daar.
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

#11

PdeJongh

    PdeJongh


  • >1k berichten
  • 2005 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 maart 2008 - 21:51

Die 'bug' is heel simpel te verklaren :P In je formule gebruik je <i>, wat tevens een HTML-code is om teksten cursief te zetten. Zodoende krijg je die in de popup niet te zien, maar wordt wel alles cursief geplaatst wat na die <i> komt.
...verhit de dichloormono-oxide tot 277 graden Celcius en geniet van het effect...

#12

Rogier

    Rogier


  • >5k berichten
  • 5679 berichten
  • VIP

Geplaatst op 20 maart 2008 - 23:38

Die 'bug' is heel simpel te verklaren :P In je formule gebruik je <i>, wat tevens een HTML-code is om teksten cursief te zetten. Zodoende krijg je die in de popup niet te zien, maar wordt wel alles cursief geplaatst wat na die <i> komt.

Het gekke is alleen dat we daar al rekening mee hielden. Als je kijkt naar de html source van zo'n post dan wordt daar die javascript functie al aangeroepen met ampersand gt; (ik schrijf het even niet met het & teken anders wordt het in deze post ook geconverteerd).

Ik heb het aangepast, het moet nu wel goed gaan:
LaTeX
Helaas werkt dit niet met terugwerkende kracht op reeds geplaatste posts (de verandering zat in php).

Als ik binnenkort eindelijk een keer toekom aan het herparsen van alle oude posts met latex zal ik even kijken of ik de recentere ook even opnieuw kan processen, zeker degene waar nu helemaal geen popup bij zit.
In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures