Springen naar inhoud

[boinc] output file absent


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Miels

    Miels


  • >5k berichten
  • 14506 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 02 april 2008 - 22:08

Wanneer ik de tab "berichten" bekijk zie ik tot mijn schrik regelmatig de mededeling "Output file xxx absent". Zowel voor Climate Prediction als voor Rosetta? Wat te doen? Ik ga eerst maar eens het Rosetta-project resetten, wellicht scheelt dat.

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Ruben01

    Ruben01


  • >1k berichten
  • 2902 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 april 2008 - 22:30

Hopelijk werkt het die resset.
Ik heb even wat rondgezocht en blijkbaar zijn er nog een aantal mensen die dat ooit zijn tegengekomen, degene die ik tot nu toe gevonden hebben waren allemaal Linux gebruikers.
Nog niks gevonden van een Windows gebruiker.

Welk OS gebruik je juist ?
Bij Vista moet je soms iets speciaal doen tijdens de installatie omdat anders op het einde van elke WU iets foutloopt. Maar ik weer niet meer welke error het dan juist gaf.
Als je wil kan ik morgen het stappenplan dat DPW mij toen gegeven heeft wel eens opzoeken.

Veranderd door Ruben01, 02 april 2008 - 22:32

BOINC mee met het WSF-team: <a href="http://www.wetenscha...howtopic=60653" target="_blank">http://www.wetenscha...topic=60653</a>

#3

Miels

    Miels


  • >5k berichten
  • 14506 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 03 april 2008 - 10:40

Welk OS gebruik je juist ?

Na m'n post heb ik ook nog even doorgezocht. Ik heb wel een dergelijk probleem gevonden bij Vista, maar zelf gebruik ik XP (professional SP 2)

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


#4

Ruben01

    Ruben01


  • >1k berichten
  • 2902 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 april 2008 - 11:36

Weet je het resultaat van die reset al ?
BOINC mee met het WSF-team: <a href="http://www.wetenscha...howtopic=60653" target="_blank">http://www.wetenscha...topic=60653</a>

#5

Miels

    Miels


  • >5k berichten
  • 14506 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 03 april 2008 - 11:53

Weet je het resultaat van die reset al ?

Nope, hij is nog bezig met een workunit van Rosetta. Overigens kreeg ik dezelfde foutmelding bij Climate Prediction (maar aangezien de workunits van Rosetta veel sneller klaar zijn eerst maar eens daar een reset geprobeerd)

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


#6

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 03 april 2008 - 21:52

Link naar de workunits:
Eerste pc: http://boinc.bakerla...p?hostid=728665
Tweede pc: http://boinc.bakerla...p?hostid=738794

Het probleem is bij de tweede pc, dat is je core2.
Veel client errors en compute errors
Client error: The task was sent to a computer and an error occurred.
The error code is als volgt:
<core_client_version>5.10.30</core_client_version>
<![CDATA[
<message>
Incorrect function. (0x1) - exit code 1 (0x1)
</message>
<stderr_txt>
# cpu_run_time_pref: 10800
# random seed: 3565165
ERROR:: Exit from: .\fullatom_energy.cc line: 2128

</stderr_txt>
]]>
Zie voor meer info bijvoorbeeld deze: http://boinc.bakerla...ultid=152911363

Maar de climate prediction is de gene met het meeste errors (geeneen goeie) en omdat dat grote projecten zijn doet dat pijn. http://climateapps2....hp?wuid=6137122

Deze erros zijn raarder, http://climateapps2....esultid=7233322
Vaag.

Hier zijn een aantal interessante hints:
http://climateapps2....ead.php?id=4231

#7

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 03 april 2008 - 22:02

Je doet er ook goed aan alle video drivers up te daten. Als je een virusscanner hebt zoals Norton moet je dus de boinc folders bij de exclusion schuiven.

Hier is mischien meer info te vinden: http://www.climatepr...board/index.php

#8

Miels

    Miels


  • >5k berichten
  • 14506 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 03 april 2008 - 22:34

Hartelijk dank voor het uitzoekwerk! Die pagina's met foutmeldingen had ik nog nooit gezien...

Ik heb wel een pakket van McAfee: SecurityCenter 8.0.247; VirusScan 12.0.177; Personal Firewall 9.0.136; SiteAdvisor 2.6.6253). Ik kon zo geen mogelijkheid vinden om bij de real-time (on access) scan directories te excluden.

Ik zal m'n videodrivers gelijk updaten. Na het resetten van Rosetta heeft ie inmiddels wel weer wat dingen succesvol geupload. Aangezien kennelijk alles van Climate Prediction fout ging, heb ik die zojuist ook gereset.

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


#9

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 april 2008 - 09:18

Nee, niet alles van Climate ging fout, je moet er op letten als je credit hebt gekregen. Als je credit hebt gekregen is het goed gegaan. Climate prediction kan namelijk makkelijk een negatieve druk berekenen, een klimaat dat niet mag bestaan, en zal zich dan herstarten.

Maar ik denk inderdaad dat het aan de virus scanner kan liggen.

#10

Miels

    Miels


  • >5k berichten
  • 14506 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 04 april 2008 - 10:15

Volgens mij kent de software niet de optie om directories buiten te sluiten. Wel heb ik een optie "bescherming overschrijding bufferlimiet" uitgezet, aangezien Climate Prediction met grote bestanden werkt. Wie weet haalt 't wat uit...

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


#11

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 april 2008 - 10:58

Probeer dit eens:
1. Right click on the McAfee icon and select "On-Access Scan Properties"
2. Click on the "Default Processes" Icon on the left.
3. Select "Detection" tab.
4. Click on "Exclusions"
5. Select "Add"
6. Under "By name/location" enter the Climate prediction. (. "geen idee waar dat is." )
7. Check "Also exclude subfolders" and press "OK"

10. Check "Also exclude subfolders" and press "OK"
11. Click "OK" on the "Set Exclusions" window.
12. Click "OK" on the "On-Access Scan Properties" window.


Nog eentje: moet je mischien een poort opengooien in de virusscanner? Volgens mij is Boinc's poortje 31416

#12

Miels

    Miels


  • >5k berichten
  • 14506 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 04 april 2008 - 11:07

Probeer dit eens:
1. Right click on the McAfee icon and select "On-Access Scan Properties"
(...)
Nog eentje: moet je mischien een poort opengooien in de virusscanner? Volgens mij is Boinc's poortje 31416

Die optie bestaat niet in mijn versie. En geloof me: via de userinterface is het niet mogelijk om directories te excluden. Wellicht dat het kan via de registry, maar dat zou ik niet weten. Poort lijkt me overigens niet nodig: de communicatie zelf verloopt prima.

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


#13

Miels

    Miels


  • >5k berichten
  • 14506 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 04 april 2008 - 11:23


Aangezien kennelijk alles van Climate Prediction fout ging, heb ik die zojuist ook gereset.

Nee, niet alles van Climate ging fout, je moet er op letten als je credit hebt gekregen. Als je credit hebt gekregen is het goed gegaan. Climate prediction kan namelijk makkelijk een negatieve druk berekenen, een klimaat dat niet mag bestaan, en zal zich dan herstarten.

Oh, ik dacht dat je bedoelde dat alles fout ging n.a.v. dit:

Maar de climate prediction is de gene met het meeste errors (geeneen goeie) en omdat dat grote projecten zijn doet dat pijn. http://climateapps2....hp?wuid=6137122

Ik heb daar eens wat rond zitten klikken. Hier vind je alle Climate Prediction dingen van mijn computer. Wanneer ik de 2 items bekijk die fout zijn gegaan, zie ik dat die op heel veel computers ter wereld fout is gegaan. Dat ligt dus niet aan mij.

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


#14

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 april 2008 - 13:13

Inderdaad, maar het is inderdaad moeilijk in te schatten welke errors nou aan jou pc liggen, en welke normale errors zijn.

#15

Miels

    Miels


  • >5k berichten
  • 14506 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 07 april 2008 - 23:15

Status update:

Door m'n reset van Rosetta is 1 work unit verloren gegaan, maar daarna zijn ze allemaal (14 tot nu toe) met succes afgerond. Zie deze pagina http://boinc.bakerla...p?hostid=738794

Wat betreft Climate Prediction: Mijn machine heeft tot nu toe 4 workunits toegewezen gekregen (zie hier). De onderste 2 zijn in het verleden fout gegaan, de 2e van boven is verloren gegaan door mijn projectreset, dus ik ben nu alleen nog aan deze aan het rekenen.

Ook daarover is alleen goed nieuws te melden: Errorlog (stderr out) is nog leeg en er zijn ook al credits toegekend. Zie ook de trickles onderaan voor eventuele nieuwe updates.

Samenvattend: Naast de reset heb ik nieuwe drivers voor m'n grafische kaart ge´nstalleerd. Door welke van deze 2 opties het probleem verholpen is, is du niet te achterhalen (al vermoed ik de resets). Bedankt voor de links DPW, ik had ze zelf nog niet gevonden en het heeft veel geholpen bij het analyseren van het probleem. Nu maar hopen dat 't soepel blijft draaien! Laat de credits maar weer komen! :D

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures