Springen naar inhoud

LaTeX probleem


  • Log in om te kunnen reageren

#1

jan_alleman

    jan_alleman


  • >250 berichten
  • 394 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 april 2008 - 20:30

Ik heb een stoem probleem, in mijn tex-document staat er 'iets', als ik dan op 'latex' druk en daarna op DVI krijg ik niet te alles te zien van wat op mijn tex-document op dat moment staat. Hoe kan ik dit probleem oplossen ?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 05 april 2008 - 23:15

De LaTeX-topic is eerder bedoeld voor syntax-vraagjes, in het bijzonder voor de toepassing op dit forum. Voor meer technische vragen, past het beter onder de groep "Praktische en overige technische wetenschappen". Afgesplitst en verplaatst.

Wat je probleem betreft: kun je iets concreter zijn? Zijn er foutmeldingen?
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

#3

jan_alleman

    jan_alleman


  • >250 berichten
  • 394 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 april 2008 - 23:20

Neen geen foutmeldingen. Mijn probleem is dit precies:
1) ik heb een texdocument gemaakt, en dan via dvi enz kan ik het normaal 'zien', geen probleem dus tot nu toe
2) Ik maak maak mijn texdoucment 'leeg', dus tussen \begin.. en \end staat er niets, het probleem is dan als ik nu DVI doe enz dat ik ipv een leeg dvi file moet zien, een dvi file zie gelijk bij 1).

#4

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 05 april 2008 - 23:29

Lijkt op een probleem met een soort "cache" die niet geleegd wordt?
Compileer je je lege file ook volledig en worden daarbij alle "hulpfiles" vernieuwd?
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

#5

jan_alleman

    jan_alleman


  • >250 berichten
  • 394 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 april 2008 - 23:57

Dat weet ik dus niet :D. Trouwens ik krijg soms ook problemen met het feit dat hij tijdens het compileren mijn file niet vindt etc, waar moet ik het altijd opslaan zodat ik deze fout niet krijg eig ?

Maar om bij dit probleem te blijven, hoe vernieuw je hulpfiles ?

#6

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 06 april 2008 - 00:05

Als je ze verwijdert, moeten ze opnieuw aangemaakt worden. Dat kan je eens proberen...
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

#7

jan_alleman

    jan_alleman


  • >250 berichten
  • 394 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 april 2008 - 00:38

Ok ik heb een nieuwe aangemaakt, en ik heb nu problemen met de volgende tekst:

\begin{lemma}
Veronderstel dat $x$ \in R. Indien er voor elke $n$ \in \mathds{N} gehele getallen $q_n$ en $p_n$ bestaan zodat \begin{enumerate}
\item $q_nx-p_n \neq 0$ voor elke $n$ \in \mathds{N}
\item \lim_n^{\infty}{q_nx-p_n}=0
\end{enumerate}
dan is x irrationaal.
\end{lemma}

Bij het compileren klaagt het over die dollartekens etc. Waarom, pff echt frustrerend latex.

#8

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 06 april 2008 - 00:42

Ik weet niet hoe "lemma" gedefinieerd is, krijg je de foutmelding over de dollartekens ook buiten die omgeving?
Indien ja, krijg je dezelfde foutmelding als je \(...\) gebruikt in plaats van $...$?
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

#9

jan_alleman

    jan_alleman


  • >250 berichten
  • 394 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 april 2008 - 00:46

jup

en lemma is gwn zo gedifinieerd

in de preamble:

\newtheorem{lemma}{Lemma}

Veranderd door jan_alleman, 06 april 2008 - 00:47


#10

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 06 april 2008 - 00:49

Als je het eerst 'gewoon' probeert, dus zonder "lemma". Lukt
Veronderstel dat $x \in R$. Indien er voor elke $n \in \mathds{N}$ gehele getallen $q_n$ en $p_n$ bestaan zodat \begin{enumerate}
\item $q_nx-p_n \neq 0$ voor elke $n \in \mathds{N}$
\item $\lim_n^{\infty}{q_nx-p_n}=0$
\end{enumerate}
dan is $x$ irrationaal.
wel?
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#11

jan_alleman

    jan_alleman


  • >250 berichten
  • 394 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 april 2008 - 00:54

Ik krijg dan :
Missing $ inserted
<inserted text>
$
1.19 Veronderstel dat $x$ \in R. Indien er voor elke $n$ \in \mathds{N} gehe ... ?

En nog veeeeel meer van dit soort.

Veranderd door jan_alleman, 06 april 2008 - 00:56


#12

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 06 april 2008 - 00:56

De commando's \in en \mathds, bestaan die wel buiten de math-omgeving?
Met andere woorden: ben je daar misschien overal dollartekens vergeten?

Edit: ik had niet gezien dat Phys ze er al had ingezet. Heb je dat proberen te compileren?
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

#13

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 06 april 2008 - 01:01

jan_alleman, ik heb niet voor niets de code uitgeschreven mét dollartekens op de jusite plaats. Probeer mijn exacte code eens?
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#14

jan_alleman

    jan_alleman


  • >250 berichten
  • 394 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 april 2008 - 01:06

Sorry, ik heb dat nu wel gedaan en ik krijg dan :
! undefined contr sequence
1.16 ... \in R$. Indien er voor elke $n \in \mathds{N}$ gehele getallen $q_n$ ...
?
! undefined contr sequence
1.17 ... $q_nx-p_n \neq 0$ voor elke $n \in mathds{N}$
?

en dan nog iets maar gaat dan snel weg waardoor ik de rest niet kan zien;

#15

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 06 april 2008 - 01:09

Heb je het pakket "dsfont" geladen om \mathds te kunnen gebruiken?
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures