Webzines

Moderator: Rhiannon

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 11.085

Webzines

Het papieren medialandschap bevalt me niet altijd even goed (ondanks het feit dat het leuk is om iets in je handen te hebben als je het leest). Het internet is echter, zoals algemeen bekend, een schat aan informatie. Zijn er mensen die meer interessante online magazines lezen? Zelf neem ik nu en dan een kijkje op:

(voor muziek, film, e.d.)

Digg*

Goddeau

(voor wetenschap, naast onze sectie wetenschappelijk nieuws)

Wired

(algemeen)

Indymedia

Gebruikersavatar
Berichten: 33

Re: Webzines

(redelijk nalv Indymedia:)

Het irritante aan magazines, kranten en andere informatieve media vind ik dat, hoe subtiel ook, de informatieverstrekking ontzettend subjectief is: 'Hot topics' krijgen de volle aandacht terwijl andere velden on- danwel onderbelicht blijven om over (eventueel redactioneel opgelegde) subliminaal tentoongespreide vooroordelen en meningen maar te zwijgen. Wat ik in het medialandschap mis is 'koude' globale berichtgeving: nieuwe feiten, gesorteerd op algemeen onderwerp en sub-onderwerpen. Een dergelijke bron heb ik vooralsnog niet kunnen vinden, wie hem wel voor mij heeft krijgt een virtuele ' :D '.

In (waarschijnlijk zelfs) tegenstelling tot bovenstaand houd ik voornamelijk wat weblogs in de gaten

o.a.:

http://c-lab.co.uk

(biotechnology/art)

http://xkcd.com

(geek-webcomic gebeuren)

(edit: stylistisch)

Gebruikersavatar
Berichten: 11.085

Re: Webzines

Wat ik in het medialandschap mis is 'koude' globale berichtgeving: nieuwe feiten, gesorteerd op algemeen onderwerp en sub-onderwerpen. Een dergelijke bron heb ik vooralsnog niet kunnen vinden, wie hem wel voor mij heeft krijgt een virtuele ' :D '.
Ik voel een "feiten bestaan niet"-discussie hangen, maar los daarvan denk ik dat je met de rss van algemene persagentschappen het dichtst in de buurt komt.

Edit: pgwmw, je laatste bericht heb ik verplaatst naar deze discussie

Reageer