Springen naar inhoud

Molecular cooking


  • Log in om te kunnen reageren

#1

nikske

    nikske


  • >250 berichten
  • 265 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 mei 2008 - 20:12

Gastronomie wijzigt steeds. sinds enige tijd is de nieuwe trent molecular cooking.
Koken met scheikunde en fysica dus.
zeer bekend voorbeeld is het koken met vloeibare stikstof (-196°C).

omtrent deze materie had ik graag jullie opmerkingen, meningen en interesses gekend.
Of als je andere vormen van molecular cooking kent, laat maar komen.

ik zal beginnen.
Ik vind dit uitermate fascinerend. Spijtig genoeg heb ik nog niet de kans gehad om dergelijke gerechten te proeven.
op internet zijn uiteraard wel video's te vinden hierover.

zo kan je bijvoorbeeld in minder dan 5 minuten ijscreme maken.

wat denken jullie?
Etiam capillus unus habet umbram suam.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

WendyTje

    WendyTje


  • >250 berichten
  • 773 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 mei 2008 - 21:07

Wat ik er precies van vind weet ik niet, t lijkt me wel grappig maar of het ook lekker is?

hier kun je iig een workshop volgen:
http://www.kookcursu...hp?cursus_id=60
To boldly go where I`ve never been before

Be nice to nerds, chances are you`ll end up working for one

#3

nikske

    nikske


  • >250 berichten
  • 265 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 mei 2008 - 19:56

2 filmpjes over koken met vloeibare stikstof

http://nl.youtube.co...h?v=TjfsgHY-1HQ

http://nl.youtube.co...PYuJIWF1h8&NR=1

smakelijk!!! :D
Etiam capillus unus habet umbram suam.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures