Molecular cooking

Moderator: Rhiannon

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 265

Molecular cooking

Gastronomie wijzigt steeds. sinds enige tijd is de nieuwe trent molecular cooking.

Koken met scheikunde en fysica dus.

zeer bekend voorbeeld is het koken met vloeibare stikstof (-196°C).

omtrent deze materie had ik graag jullie opmerkingen, meningen en interesses gekend.

Of als je andere vormen van molecular cooking kent, laat maar komen.

ik zal beginnen.

Ik vind dit uitermate fascinerend. Spijtig genoeg heb ik nog niet de kans gehad om dergelijke gerechten te proeven.

op internet zijn uiteraard wel video's te vinden hierover.

zo kan je bijvoorbeeld in minder dan 5 minuten ijscreme maken.

wat denken jullie?
Etiam capillus unus habet umbram suam.

Gebruikersavatar
Berichten: 773

Re: Molecular cooking

Wat ik er precies van vind weet ik niet, t lijkt me wel grappig maar of het ook lekker is?

hier kun je iig een workshop volgen:

http://www.kookcursus.nl/kookworkshop_deta...hp?cursus_id=60
To boldly go where I`ve never been before



Be nice to nerds, chances are you`ll end up working for one

Gebruikersavatar
Berichten: 265

Re: Molecular cooking

2 filmpjes over koken met vloeibare stikstof

http://nl.youtube.com/watch?v=TjfsgHY-1HQ

http://nl.youtube.com/watch?v=ePYuJIWF1h8&NR=1

smakelijk!!! :D
Etiam capillus unus habet umbram suam.

Reageer