Ontbrekend elektronisch element gevonden

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 3.135

Ontbrekend elektronisch element gevonden

Veertig jaar nadat het bestaan ervan was voorspeld, is nu dan eindeljk de vierde fundamentele eenheid van elektronische circuits gevonden: de memristor, of geheugenweerstand. De computers van de toekomst zullen er aanzienlijk sneller door opstarten, voorspellen de onderzoekers.


Lees meer ... Noorderlicht

Lees meer ... C2W
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Gebruikersavatar
Berichten: 4.810

Re: Ontbrekend elektronisch element gevonden

De vraag is dan natuurlijk of je nog over opstarten kan praten. Stel dat je een heel besturingssysteem kan opslaan in zo'n stel memresistors dan is het laden van een OS in het RAM geheugen niet meer nodig en spreek je theoretisch gezien niet meer over opstarten. Je kunt dan bij wijze van spreken gewoon de voeding uitschakelen en later terug inschakelen zonder dat je gegevens kwijt bent, en waarbij je de vorige stand volledig behoudt.

Berichten: 12.262

Re: Ontbrekend elektronisch element gevonden

Eerlijkgezegd denk ik dat het weinig zal doen qua opstartsnelheid van computers of ram dat zijn inhoud niet vergeet.


Dat is wellicht mogelijk op basis van ideale memristors, maar dan moet je de vergelijking maken met ideale condensators. Ware het niet voor lekstromen en ander niet-ideaal gedrag van codensatoren dan zou ieder stuk geheugen zijn inhoud ook voor eeuwig onthouden en dus geen problemen hebben met onderbreken van de stroomtoevoer. Overigens zijn flash geheugenkaartjes er een aardig voorbeeld van, die doen precies dat, alleen wat trager dan je wilt voor een werkgeheugen van tegenwoordig.
Victory through technology

Reageer