Mifid

Moderator: Rhiannon

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 321

Mifid

Beste mensen

Een vraagje van mijn zus uit 4de jaar rechten:

Haar onderwerp is dus "MiFID: de problematiek van 'best execution' en de problematiek van'in house settlement'

en ze zou moeten weten of 'in house settelement' (of in het nederlands gezegd: systematische internalisatie) hetzelfde betekent of OTC (= over the counter)

Graag wat verdere hulp

Alvast bedankt

Gebruikersavatar
Berichten: 17.659

Re: Mifid

Altijd handig als je bij dit soort dingen even aangeeft waar je op doelt. Het is namelijk redelijk specialistisch.

"MiFID" op Wikipedia(nl) en uitgebreider "MiFID" op Wikipedia(en)

"Best execution" is een eis uit de richtlijn, wat kortgezegd inhoud dat de belegger voldoende informatie moet krijgen om de beste keuze te kunnen maken.

"Systematische internalisatie" is een term die volgens mij met de MiFID geïntroduceerd is. Daarvoor nog nooit gehoord in elk geval. De [acronym="Autoriteit Financiële Markten"]AFM[/acronym] betekent het frequent op een georganiseerde wijze, voor eigen rekening en buiten een gereglementeerde markt of een multilaterale handelsfaciliteit om orders van cliënten met betrekking tot aandelen uitvoeren.

"Over the counter" is eigenlijk alleen maar dat 2 partijen direct met elkaar zaken doen, dus zonder tussenpersoon of -instantie.

Dit op een rijtje gezet hebbende zou ik zeggen dat systematische internalisatie middels een over the counter principe gaat, maar het omgekeerde dus niet altijd het geval is. Simpel gezegd: een auto rijdt op wielen, maar wielen zitten niet altijd onder een auto.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

Reageer