Casus van de week, wat vinden jullie ervan?

Moderator: Rhiannon

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 17.659

Casus van de week, wat vinden jullie ervan?

We hebben een periode lang de "Casus van de week" gedaan: een zaak waarin onlangs uitspraak is gedaan, hoger beroep is geweest, binnenkort uitspraak verwacht wordt of anderzins actueel is. Deze bespreken we dan in het topic: waarom is dit of dat belangrijk geweest voor het oordeel? Waarom geen levenslang? Waarom vrijspraak? Of waarom juist zo'n zware straf?

Zie bijvoorbeeld [topic="65759"]Wat is er nodig voor levenslang?[/topic], Bezit kinderporno verwijtbare werkloosheid, geen recht op WW en Door vormfout geen wettelijke basis voor hechtenis.

Onze vraag is nu: wat vinden jullie van deze casussen? Vind je ze interessant, zou je er graag meer van zien of laat je ze gewoon links liggen? Of liever juist wat andere onderwerpen om als casus te behandelen?

Daarnaast ook de vraag of je het leuk zou vinden om zelf een casus te maken over een zaak die je intersseert. Want dat mag natuurlijk ook!

Als laatste nog het verzoek, als je aanvullende ideeën of opmerkingen hebt m.b.t. de casus van de week, het hier te plaatsen.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

Berichten: 1.425

Re: Casus van de week, wat vinden jullie ervan?

Dat soort kwesties zijn wel interessant en er is vaak allerlei over te berde te brengen. Echter, vanwege het op dit forum verlangde nivo kost het meestal te veel tijd te reageren als je geen jurist bent. Zoals je weet zijn er niet zo veel juristen die op dit forum komen.
and theres nothing left worth knowing

And its time you should be going



While you see a chance take it

Gebruikersavatar
Berichten: 375

Re: Casus van de week, wat vinden jullie ervan?

Ik ben wel jurist, maar moet ook vaak dingen opzoeken om er juridisch relevante dingen over te zeggen. Men denkt vaak dat als je rechten gestudeerd hebt, alles weet over elk onderwerp. Dat is echter niet het geval.

Ook wij moeten vaak dingen opzoeken, geen enkele jurist kent de wet uit zijn hoofd.

Om de casus voor een groter publiek interessant te maken zou het niveau misschien wat omlaag moeten.

Reageer