Springen naar inhoud

Chromatine immunoprecipitatie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

zwitterion

    zwitterion


  • >100 berichten
  • 108 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 mei 2008 - 22:14

Bij ChIP of Chromatine Immunoprecipitatie is het de bedoeling om na te gaan of 'n bepaalde factor op het DNA is gebonden en daarbij wordt gebruik gemaakt van antilichamen.

Bij de uitvoering van ChIP worden eiwitten gecrosslinkt aan DNA met formaldehyde. Deze crosslinking wordt stopgezet door toevoegen van Glycine.
Nu vroeg ik mij af: hoe kan glycine nu precies die crosslinking stopzetten?
Zou het kunnen dat glycine nu gecrosslinkt wordt ipv eiwitten aan DNA en dat we 'n soort competitieve inhibitie krijgen? Dat Glycine uw formaldehyde gaat uittitreren?
Als ik zoek op internet, kan ik niet meteen het exacte mechanisme terugvinden.

Kan iemand mij helpen?

Alvast bedankt.
Zwitterion
Everything is chemistry.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures