Bij ChIP of Chromatine Immunoprecipitatie is het de bedoeling om na te gaan of 'n bepaalde factor op het DNA is gebonden en daarbij wordt gebruik gemaakt van antilichamen.
Bij de uitvoering van ChIP worden eiwitten gecrosslinkt aan DNA met formaldehyde. Deze crosslinking wordt stopgezet door toevoegen van Glycine.
Nu vroeg ik mij af: hoe kan glycine nu precies die crosslinking stopzetten?
Zou het kunnen dat glycine nu gecrosslinkt wordt ipv eiwitten aan DNA en dat we 'n soort competitieve inhibitie krijgen? Dat Glycine uw formaldehyde gaat uittitreren?
Als ik zoek op internet, kan ik niet meteen het exacte mechanisme terugvinden.
Kan iemand mij helpen?
Alvast bedankt.
Zwitterion
Laatste berichten
- 22:08 wig 11
- 21:37 speciale rel. theorie 12
- 21:22 [scheikunde] vraag Chemie - wat is de oplossing? 11
- 20:14 Aardlek-schakelaar 2
- 15:56 Programmeren met vectoren 6
- 14:53 Straatklok loopt 5 minuten voor 12
- 25 apr Gravity and gravitation 4
- 25 apr Bruine vlekken op treinaanwijzerbord 10
- 25 apr Vogels in de stad zijn goede klussers 2
- 25 apr Rood laserlicht 3
- 25 apr Herleiden afmetingen vanaf een foto 21
- 25 apr [wiskunde] Prijs Product per KG; Alternatief Inzicht 3
- 25 apr do-re-mi-fa-so vliegtuigen 9
- 25 apr geen minkowski-ruimte toch? Doe ik dit nou fout? 17
- 25 apr [natuurkunde] kroon van koning op Syracuse 10
- 25 apr 2013 – Augustus Vraag 3 3
- 24 apr Vraag 2009 Juli Vraag 5 5
- 24 apr positie 2
- 24 apr Schroefdraad berekening 8
- 24 apr [scheikunde] Kan chloorgas de geleiding van elektriciteit belemmeren? 9
Nieuwsberichten
- 04 mar Een nieuw soort magnetisme: altermagnetisme
- 31 okt AI kan via stem diabetes vaststellen 11
- 21 okt Einstein krijgt wéér gelijk 45
- 07 feb witter dan wit 20
- 19 jun irrigatie en de aardas
Chromatine immunoprecipitatie
Moderator: ArcherBarry
- Berichten: 108
Chromatine immunoprecipitatie
Everything is chemistry.