Berekening lassen

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Berichten: 4

Berekening lassen

wanneer je twee rechthoekige balken gegeven krijgt, van gelijke grote, en je moet met deze balken een T-ligger maken, mbv hoeklassen, hoe kan je dan de spanningscomponenten van deze lassen berekenen?

boven op de T ligger staat een kracht F die loodrecht naar beneden wijst, en de ligger wordt ondersteunt uiterst links en rechts.

wanneer je bv de afschuifspanning wil berekenen in de lassen mbv Jourawski (tau=VS/bI) weet iemand dan wat deze variabelen (dwarskracht, statisch moment, breedte en traagheidsmoment) exact zijn in dit geval? als je namelijk de doorsnede maakt van het gelaste T profiel, zie je enkel de T vorm, en twee kleine driehoekjes van de lassen.

alvast bedankt!

Berichten: 4.502

Re: Berekening lassen

Als de lassen vakkundig vol zijn gemaakt en rondingen erbij,kun je het zwaartepunt van het T-profiel berekenen en daarna het W- en I-moment,gebruik makende van de normale statische moment-en dwarskrachtenberekeningen.

Belast je deze eigen contructie te zwaar,dan komen kipproblem om de hoek kijken en moet je die opvangen met driehoekige "schotten";vergt weer en aparte kipberekening.

Reageer