Springen naar inhoud

Bevriezen water


  • Log in om te kunnen reageren

#1

andy083

    andy083


  • >25 berichten
  • 40 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 02 juni 2008 - 09:55

Waarom bevriest warm water sneller dan koud water in de diepvries

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Calama

    Calama


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 03 juni 2008 - 09:23

Ik ben een leek in deze materie, maar indien dit waar zou zijn denk ik dat de densiteit van warm water lager is dan deze van koud water waardoor het warm water sneller zou bevriezen.

#3

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 03 juni 2008 - 09:29

Kijk hier eens even, vanaf bericht #13.
http://www.wetenscha...showtopic=46389

#4

kotje

    kotje


  • >1k berichten
  • 3330 berichten
  • Verbannen

Geplaatst op 03 juni 2008 - 09:43

Warm water bevriest rapper dan koud water omdat er bij warm water onderkoeling optreedt en geen ijslaagje langs wanden vat gevormd wordt, dat isolerend werkt. Zie hier.
Volgens mijn verstand kan er niets bestaan en toch bestaat dit alles?

#5

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24050 berichten
  • VIP

Geplaatst op 03 juni 2008 - 13:06

Zie ook de wikipediapagina over het Mpemba effect.
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures