Springen naar inhoud

Melk verbrand


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Ankoe

    Ankoe


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 03 juni 2008 - 07:59

Voor het profielwerkstuk wat wij moeten maken op de middelbare school, gaan wij melk verbranden. Maar nu moeten wij van de lerares weten waarom melk geelbruin wordt als je het verbrand. En dat moeten we op internet gaan zoeken, maar we kunnen het nergens vinden.. Hebben jullie misschien nog tips waar we kunnen zoeken :D ? Alvast bedankt!!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Spitfire28

    Spitfire28


  • >250 berichten
  • 597 berichten
  • VIP

Geplaatst op 03 juni 2008 - 11:59

mijn eerste gedacht is dat de lactose (melksuiker) karameliseert
Voorheen bekend onder de gebruikersnaam "Fabrice Macours".

#3

Fred F.

    Fred F.


  • >1k berichten
  • 4168 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 03 juni 2008 - 12:52

Ik denk de Maillard-reactie
http://en.wikipedia....illard_reaction.
http://images.google...q...sa=N&tab=wi

Zorgt ook voor de donkerbruine kleur van de bovenzijde van (gewoon) brood.
Hydrogen economy is a Hype.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures