Melk verbrand

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 3

Melk verbrand

Voor het profielwerkstuk wat wij moeten maken op de middelbare school, gaan wij melk verbranden. Maar nu moeten wij van de lerares weten waarom melk geelbruin wordt als je het verbrand. En dat moeten we op internet gaan zoeken, maar we kunnen het nergens vinden.. Hebben jullie misschien nog tips waar we kunnen zoeken :D ? Alvast bedankt!!

Berichten: 597

Re: Melk verbrand

mijn eerste gedacht is dat de lactose (melksuiker) karameliseert
Voorheen bekend onder de gebruikersnaam "Fabrice Macours".

Gebruikersavatar
Pluimdrager
Berichten: 4.167

Re: Melk verbrand

Ik denk de Maillard-reactie

http://en.wikipedia.org/wiki/Maillard_reaction.

http://images.google.nl/images?hl=nl&q...sa=N&tab=wi

Zorgt ook voor de donkerbruine kleur van de bovenzijde van (gewoon) brood.
Hydrogen economy is a Hype.

Reageer