Melk verbrand
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 3
Melk verbrand
Voor het profielwerkstuk wat wij moeten maken op de middelbare school, gaan wij melk verbranden. Maar nu moeten wij van de lerares weten waarom melk geelbruin wordt als je het verbrand. En dat moeten we op internet gaan zoeken, maar we kunnen het nergens vinden.. Hebben jullie misschien nog tips waar we kunnen zoeken ? Alvast bedankt!!
-
- Berichten: 597
Re: Melk verbrand
mijn eerste gedacht is dat de lactose (melksuiker) karameliseert
Voorheen bekend onder de gebruikersnaam "Fabrice Macours".
- Pluimdrager
- Berichten: 4.167
Re: Melk verbrand
Ik denk de Maillard-reactie
http://en.wikipedia.org/wiki/Maillard_reaction.
http://images.google.nl/images?hl=nl&q...sa=N&tab=wi
Zorgt ook voor de donkerbruine kleur van de bovenzijde van (gewoon) brood.
http://en.wikipedia.org/wiki/Maillard_reaction.
http://images.google.nl/images?hl=nl&q...sa=N&tab=wi
Zorgt ook voor de donkerbruine kleur van de bovenzijde van (gewoon) brood.
Hydrogen economy is a Hype.