Springen naar inhoud

Uiengeur


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Assassinator

    Assassinator


  • >1k berichten
  • 4546 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 juni 2008 - 00:55

(Ik weet niet of dit wel in het juiste sub-forum staat, mij leek het geen medisch geval, misschien in de overige maar goed, de moderators weten daar volgens mij wel meer over.)
Het is nu een week geleden dat ik met uien gekookt heb (door tijdelijke blindheid kwam ik niet verder dan 1, gelukkig :D), en nog stééds ruiken mijn handen naar uien. Hoe hard ik ook schrob met wat voor zeep of wasspul dan ook: de geur blijft hangen, en lijkt eraf te moeten slijten. Nu vraag ik mij af hoe dat komt, wat voor stoffen (en de chemische interactie van die stoffen met mijn huid) in de ui ervoor zorgen dat die geur zo lang blijft plakken. Uiteraard zou ik dan ook wel willen weten of er truukjes zijn om die geur wat sneller weg te halen, fris is het namelijk niet :D
'The universe has a way of not caring about what you believe.'

- Robert Heinlein -

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Klintersaas

    Klintersaas


  • >5k berichten
  • 8614 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 juni 2008 - 13:35

De hardnekkigheid van uiengeur is inderdaad alombekend. Hier en hier zijn alvast enkele middeltjes te vinden om de geur kwijt te raken, al weet ik niet of ze werken.

Hier en hier is dan weer een uitleg te vinden over de chemie van de ui.

Veranderd door Klintersaas, 04 juni 2008 - 13:38

Geloof niet alles wat je leest.

Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!


#3

Jose

    Jose


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 januari 2011 - 01:02

Hieromtrent graag een visie betreffende:
Een adolescent (14) is sinds enkele maanden nagenoeg permanent omringd met een zeer penetrante uienlucht.
Ondanks frequent douchen en verschonen. Zij komt niet in direct contact met verse uien, anders dan -met mate en zeker niet dagelijks- in gekookte/gebakken vorm in de maaltijd.
Indien de uien uit het menu worden geweerd neemt na circa 5 dagen tot 1 week de uienlucht enigszins af, maar blijft toch aanwezig. Voor de overige gezinsleden -die uiteraard hetzelfde menu hebben- is dit 'uien uitzweten' zeer hinderlijk.
Is hier in de literatuur iets over bekend? Gaarne uw mening en/of links.
Bij voorbaat dank!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures