Springen naar inhoud

Latex quoten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44881 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 08 juni 2008 - 13:08

http://www.wetenscha...s...st&p=425723

in plaats van de gequote LaTeX-formules zie ik een afbeeldingspictootje en de tekst "java script:void(0)" als link

Veranderd door Jan van de Velde, 08 juni 2008 - 13:13

ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 08 juni 2008 - 13:13

Ik had de quote net verwijderd. Maar dit probleem is volgens mij al bekend, althans ik kom het probleem bijna dageljks tegen. Zeker niet fijn, want nu zit ik vaak met de hand de latex-code waarop ik wil reageren te herstellen.
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#3

Ger

    Ger


  • >5k berichten
  • 16444 berichten
  • Technicus

Geplaatst op 08 juni 2008 - 13:17

Ik kende dit probleem nog niet, vraag me af of andere technici het wel wisten...
Maar als ik dit quote, gaat het goed:

LaTeX

Kun je me eens wijzen op een post waar het mis gaat?
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

#4

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 08 juni 2008 - 13:23

Ik kende dit probleem nog niet, vraag me af of andere technici het wel wisten...

:D
En dan te bedenken dat ik dit al maanden ondervind...ik dacht dat het samenhing met de andere Latex-problemen...

Kun je me eens wijzen op een post waar het mis gaat?

Even kijken hoor.

java script:void(0);
Uitwerken geeft java script:void(0); en java script:void(0);.
java script:void(0);.



Hier volgt nog wat onzin:

test

(uit dit topic)
Bij een quote lijkt de latex-code als afbeelding o.i.d. behandeld te worden
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#5

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44881 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 08 juni 2008 - 13:33

[quote name='Ger' post='425734' date='8 June 2008, 14:17']Kun je me eens wijzen op een post waar het mis gaat?[/quote]dat was de link uit de TS, maar een overijverige mod zei:
[quote name='Phys' post='425732' date='8 June 2008, 14:13']Ik had de quote net verwijderd.[/quote]
Hier nog een alternatief:
Bericht bekijken
:D
En dan te bedenken dat ik dit al maanden ondervind...[/quote]
mij valt het vandaag pas op. En da's toch niet omdat ik hier nooit rondsurf...... :P
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#6

dirkwb

    dirkwb


  • >1k berichten
  • 4173 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 08 juni 2008 - 14:08

Bij mij is het zo dat als ik de pagina 'refresh' de juiste Latex wordt weergegeven.
Quitters never win and winners never quit.

#7

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44881 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 08 juni 2008 - 14:47

helpt bij mij geen bal in het topic waarheen ik hierboven verwees :D (IE7)
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#8

dirkwb

    dirkwb


  • >1k berichten
  • 4173 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 08 juni 2008 - 16:06

helpt bij mij geen bal in het topic waarheen ik hierboven verwees :D (IE7)

Nee ik bedoel in het "voorbeeld-bericht"-scherm. Voordat je zoiets krijgt kan je in het voorbeeld dat al zien en als je het dan ververst dan verdwijnt het (althans bij mij dan).

Veranderd door dirkwb, 08 juni 2008 - 16:07

Quitters never win and winners never quit.

#9

Ger

    Ger


  • >5k berichten
  • 16444 berichten
  • Technicus

Geplaatst op 08 juni 2008 - 16:11

Stom zeg, ik krijg het met geen enkele browser gereproduceerd. Bij mij gaat alles goed. Dat maakt het een stuk lastiger dit te tackelen...
Paar vraagjes:
  • Heb je hier altijd last van?
  • Indien nee, zie je er een patroon in wanneer het optreedt? Bijvoorbeeld de gebruikte browser, de gebruikte computer, ...?
  • Wanneer treedt het op, al bij het klikken op quote (en dus al fout in je conceptbericht) of pas bij het plaatsen ervan?
  • Indien pas bij het plaatsen, wat zie je dan als je het voorbeeld van je bericht bekijkt?
  • Indien al in het concept-bericht, kun je hier eens (tussen code-tags) plaatsen wat er staat en aangeven van welk topic het komt?
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

#10

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44881 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 08 juni 2008 - 16:41

Even voor alle duidelijkheid, ik heb het nog niet zelf geprobeerd. Iemand anders quote mijn LaTeX, en de LaTeX in die quote kan ik niet zien.

geen idee hoe die TI 83 werkt en of je dat op die machine zo goed doet.

Als ik het zo bekijk gaat het mis bij het herschrijven van je formule.
Zinvoller is als je laat zien hoe je de vergelijking oplost voor d, want dŠt gaat fout:

LaTeX



Als je daarin d afzondert kom je tot de conclusie dat je teller en noemer omdraait. :D



Deze heb ik met quoteplus gehaald uit dat topic waarin ik een en ander constateerde.
alles is voor mij in orde

LaTeX

zal zometeen eens proberen deze rechtstreeks te quoten.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#11

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 08 juni 2008 - 16:48

Heb je hier altijd last van?

Ja

Wanneer treedt het op, al bij het klikken op quote (en dus al fout in je conceptbericht) of pas bij het plaatsen ervan?

Als ik op 'quote' druk, krijg ik in mijn conceptbericht niet te latexcode te zien, maar de output.
Stel ik wil het bericht met Latex van dirk in dit topic quoten. Dan druk op 'quote' en zie ik dit:
conceptbericht.GIF

Druk ik vervolgens op 'voorbeeld bericht', dan blijkt dat het mis gaat:
voorbeeld.JPG

(sorry voor de grote plaatjes...mijn scherm is een beetje groot :D)
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#12

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44881 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 08 juni 2008 - 16:50

LaTeX



zal zometeen eens proberen deze rechtstreeks te quoten.

bij deze, wťťr geen probleem. Wat ik ook met LaTeX doe, dat werkt. Ik zie alleen de LaTeX in de quotes van (sommige?) derden, bijv. Phys, niet.

"Boosdoener" in het geval waar ik deze topic voor startte was Cerberus59.

Veranderd door Jan van de Velde, 08 juni 2008 - 16:52

ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#13

Ger

    Ger


  • >5k berichten
  • 16444 berichten
  • Technicus

Geplaatst op 08 juni 2008 - 17:23

Hebbes! :D
Het zit 'm in de Rich Text Editor. Als die aanstaat, krijg ik het probleem gereproduceerd. De output van LaTeX is een gif-afbeelding met een javascript-linkje. De RTE quote dat plaatje als plaatje, in plaats van het weer om te zetten naar BBcode zoals het hoort.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

#14

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 08 juni 2008 - 17:29

inderdaad, dat dacht ik al:

Bij een quote lijkt de latex-code als afbeelding o.i.d. behandeld te worden


Is dit makkelijk op te lossen? Nu is natuurlijk de vraag waarom het bij sommige mensen wel en bij sommige niet goed gaat...
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#15

Klintersaas

    Klintersaas


  • >5k berichten
  • 8614 berichten
  • VIP

Geplaatst op 08 juni 2008 - 17:39

Jammer dat ik deze topic nu pas goed bekijk. Ik had namelijk al een tijdje door dat de RTE voor problemen met LaTeX kan zorgen, maar ik dacht dat dit algemeen bekend was. Blijkbaar niet dus.

Nog een puntje dat we kunnen toevoegen aan de waslijst opmerkingen die nu al in het helpitem over de RTE staan.

Geloof niet alles wat je leest.

Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures