Springen naar inhoud

Fermentatie/gisting


  • Log in om te kunnen reageren

#1

appel122

    appel122


  • 0 - 25 berichten
  • 14 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 15 juni 2008 - 22:27

Schimmels kunnen voedingsmiddelen fermenteren : is dat dan vb. suiker fermenteren(anaŽroob?)tot H2O en CO2 en zo energie vrijmaken?
En wat is gisting?Hier komt H2- en CO2-gas vrij?En wordt dit ook gedaan door schimmels of door gisten?

Bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jona444

    Jona444


  • >1k berichten
  • 1409 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 juni 2008 - 07:21

Gisting en fermentatie zijn synoniemen.

In het ideale geval komt er CO2 en H2O vrij. Dan zeggen we dat de fermentatie (of gisting) homofermentatief is. Een homofermentatieve gist geeft een omzetting van 80% H2O/CO2 en 20 % bijproducten. Of een omzetting van 80% specifieke bijproducten en 20% CO2/H2O.

Een heterofermentatieve gisting geeft dan weer ongeveer evenveel CO2 en H2O en ongeveer evenveel bijproducten zoals azijnzuur, ethanol...

Bijvoorbeeld jouw lactobacillen. Die zijn homofermentatief. Zij zetten suikers om naar vooral melkzuur.

Veranderd door Jona444, 16 juni 2008 - 07:24

Its supercalifragilisticexpialidocious!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures