Springen naar inhoud

Eigenschappen water


  • Log in om te kunnen reageren

#1

susa

    susa


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 juni 2008 - 14:04

1.Wat betekent de eigenschap die je moet onderzoeken?
2.Welke grootheid is of hoort er bij jouw eigenschap? (Naam en wetenschapplijk symbool)
3.Welke eenheid hoort er bij de onderzochte eigenschap? (Naam en wetenschapplijk symbool)
4.Wat is de waarde van water voor de eigenschap die jij onderzoekt. (Noteer zo volledig mogelijk!)
5.H/V Wat is de betekenis van de door jou onderzochte eigenschap voor de stof water?
(Dus wat voor gevolgen heeft die eigenschap voor de stof water)


Kan iemand hier mee helpen... Snap er niks van :D

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

BarryVos

    BarryVos


  • >25 berichten
  • 44 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 juni 2008 - 14:22

Je mag zelf een eigenchap van water kiezen, zo lijkt het. Bijvoorbeeld de de dichtheid van water of de soortelijke warmte van water.

#3

susa

    susa


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 juni 2008 - 14:33

Oow sorry dat was ik er vergeten bij te zetten;) Ik heb de eigenschap Smelt- Kookpunt van water!

#4

BarryVos

    BarryVos


  • >25 berichten
  • 44 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 juni 2008 - 15:04

Aha. Je weet ongetwijfeld wel wat over het smeltpunt en het kookpunt van water.
Een tip: Als we het bijvoorbeeld over de lengte van een lijn hebben, dan noemen we de grootheid lengte (met symbool l) en de eenheid noemen we meter(met symbool m). De grootheid is dus hetgeen dat gemeten kan worden en de eenheid is hetgeen waarin we de grootheid uitdrukken (bijv. de lengte l = 2 m). Je kunt op dezelfde manier vraag 2 en 3 beantwoorden. Als je er zelf niet uitkomt, dan is er altijd nog de Binas of het internet.
Het antwoord op vraag 4 weet je waarschijnlijk wel.
voor vraag 5: Wat zou er veranderen als de waarden van het smelt- en kookpunt bijvoorbeeld lager zouden zijn? Zou het dan korter of langer duren om een eitje te koken?

Hopelijk helpt dit een beetje :D

#5

susa

    susa


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 17 juni 2008 - 08:32

Super! Echt bedankt!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures