Springen naar inhoud

- - - - -

Grafieken plaatsen met BBcode


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Ger

    Ger


  • >5k berichten
  • 16444 berichten
  • Technicus

Geplaatst op 10 juli 2008 - 06:53

Sinds kort is het (weer) mogelijk om grafieken in je berichten te plaatsen met behulp van BBcode.


De structuur van de BBcode is als volgt:
[ graph=xmin,xmax,ymin,ymax] 'y1', 'y2', {enz} [/ graph]
Ofwel, eerst geef je aan hoe groot je grafiekpapier moet zijn, vervolgens welke functies erin geplot moeten worden.

Aan een uitgebreide helptekst die alles tot in detail uitlegt, wordt gewerkt.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44867 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 10 juli 2008 - 09:46

Ah, hij doet 't weer..... :P

:D voor de technici....
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 10 juli 2008 - 12:25

Prachtig nieuws! Proficiat technici :D
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

#4

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 10 juli 2008 - 14:52

Ik zag het gisteren: erg fijn inderdaad! Komt soms goed van pas in het wiskundeforum.
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#5

jhnbk

    jhnbk


  • >5k berichten
  • 6905 berichten
  • VIP

Geplaatst op 10 juli 2008 - 15:01

Mooi zo!!!!!
Het vel van de beer kunnen verkopen vraagt moeite tenzij deze dood voor je neervalt. Die kans is echter klein dus moeten we zelf moeite doen.

#6

Klintersaas

    Klintersaas


  • >5k berichten
  • 8614 berichten
  • VIP

Geplaatst op 10 juli 2008 - 16:57

Geweldig!

:D voor de technici....

Een minutenlang aanhoudende staande ovatie zul je bedoelen.

Geloof niet alles wat je leest.

Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!


#7

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44867 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 10 juli 2008 - 21:01

Een klein buitje regen over het feestje:
in (bestaande) topics waarin die grafiekfunctie werd gebruikt voordat een en ander werd hersteld zijn de grafieken niet zichtbaar. De codes zijn overigens niet beschadigd. Bericht "wijzigen" en terug plaatsen helpt om de grafieken zichtbaar te krijgen.

ligt het trouwens aan mij, of is de weergave van de grafieken niet zo mooi als ik me meen te herinneren (minder 'volle', wat kriebelige lijntjes)?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#8

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 10 juli 2008 - 21:04

Een klein buitje regen over het feestje:
in (bestaande) topics waarin die grafiekfunctie werd gebruikt voordat een en ander werd hersteld zijn de grafieken niet zichtbaar. De codes zijn overigens niet beschadigd. Bericht "wijzigen" en terug plaatsen helpt om de grafieken zichtbaar te krijgen.

Dat is inderdaad jammer. Als (eindelijk :D) alle berichten "ge-rebuilt" worden i.v.m. vergelijkbare Latex-problemen, zou dat opgelost moeten zijn.

ligt het trouwens aan mij, of is de weergave van de grafieken niet zo mooi als ik me meen te herinneren (minder 'volle', wat kriebelige lijntjes)?

Hmm...kan ik me niet meer goed herinneren. Ik weet wel dat dat ook bij Latex het geval was: nadat we naar Invision gingen waren de formules wat 'korreliger'.
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#9

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44867 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 10 juli 2008 - 21:34

Vroeger kon ik (ook in IE7) over die grafiek wijzen, en dan kon ik klikken voor een vergroting of zoiets.
Nu lukt me dat niet meer (in IE7).
Misschien was die vergroting fraaier, en herinner ik me dat??

Hee, dat gaat wťl in het bericht dat Ger hierboven plaatste, niet in een bericht in het minicursusforum dat ik middels pro forma wijzigen herstelde.
De lijnen in de vergroting zijn overigens niet voller.


EDIT>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ik heb kennelijk behoefte aan een cursus over dit onderwerp. Syntaxfoutje?

Veranderd door Jan van de Velde, 10 juli 2008 - 21:36

ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#10

dirkwb

    dirkwb


  • >1k berichten
  • 4172 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 10 juli 2008 - 21:57



@Jan je moet een sterretje voor vermenigvuldigen gebruiken!

Veranderd door dirkwb, 10 juli 2008 - 22:01

Quitters never win and winners never quit.

#11

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 10 juli 2008 - 23:43

hier staat alvast de basis uitgelegd:

De vorm van de graph-tag is:

[graph=xmin,xmax,ymin,ymax] 'y1', 'y2', {enz} [/graph]

De auteur van het script:
Je kunt maximaal 6 functies in 1 grafiek plotten. Zet ze tussen enkele aanhalingstekens en scheid ze door komma's. Het bereik en domein geef je aan op de plaats van xmin, xmax, ymin en ymax, gescheiden door komma's en zonder aanhalingstekens.

Je moet y uitdrukken in x. Je kunt gebruikmaken van de volgende getallen, operatoren en functies:
pi
e
+
-
*
/
pow(a, b) (a tot de macht b)
sqrt(a)
exp(a) (e tot de macht a)
log(a) (e log a)
sin(a)
cos(a)
tan(a)
asin(a) (inverse sinus a)
acos(a)
atan(a)
abs(a) (absolute waarde van a)
round(a) (a afronden op gehelen)
floor(a) (naar beneden afronden)
ceil(a) (naar boven afronden)

Gebruik als decimaal scheidingsteken een punt.

[graph=0,5,0,5] 'x', 'pow(x,2)', 'pow(x,3)', 'pow(x,4)', 'pow(x,5)', 'pow(x,6)' [/graph]
Levert op:

Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#12

Ger

    Ger


  • >5k berichten
  • 16444 berichten
  • Technicus

Geplaatst op 11 juli 2008 - 07:25

Vroeger kon ik (ook in IE7) over die grafiek wijzen, en dan kon ik klikken voor een vergroting of zoiets.
Nu lukt me dat niet meer (in IE7).
Misschien was die vergroting fraaier, en herinner ik me dat??

In Opera werkt dat in elk geval perfect, volgens mij moest je in IE ergens onderaan die grafiek wijzen.

Komt doordat de functie geheel in javascript is opgebouwd. Javascript is iets dat per browser verschillend geŽvolueerd is, iets wat men nu langzaam probeert recht te trekken maar waarvoor nog een lange weg is te gaan (zeker met Internet Explorer). Daardoor is het vaak een ramp om complexe javascripts in elke browser gelijk te laten werken.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

#13

Miels

    Miels


  • >5k berichten
  • 14506 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 11 juli 2008 - 11:17

Wat doet "^" eigenlijk? Ik dacht altijd dat dat "tot de macht" was (oftwel "pow"). Maar die verschillen duidelijk!

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


#14

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 11 juli 2008 - 13:03

Goede vraag...het is duidelijk geen machtsverheffen (maar dat is 'logisch' als daar pow(x,2) al voor is). Het is een of andere periodieke beweging
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -

#15

Phys

    Phys


  • >5k berichten
  • 7556 berichten
  • VIP

Geplaatst op 11 juli 2008 - 13:09

Vreemd, deze functies hierboven mislukken als ik de x- en y-as van -10 tot 10 wil laten lopen. Dan krijg ik een of andere witte pagina.
\\edit: en een paar minuten later blijkt het wel te werken :D
Never express yourself more clearly than you think.
- Niels Bohr -





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures