Happiness 'immune to life events'

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 3.135

Happiness 'immune to life events'

Momentous events in your life such as having children, or getting married, may make you happier, but only temporarily, say researchers. Our basic happiness level essentially stays the same throughout adult life.


Lees meer ... BBC
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Gebruikersavatar
Berichten: 165

Re: Happiness 'immune to life events'

The Natural Rate of Hapiness?


Dit is misschien een vreemde verglijking (maar het onderzoek is ook uitgevoerd door economen), in economische termen hebben de sommige monetarie maatregelen geen effect op de lange duur. Als je bijvoorbeeld naar werkeloosheid kijkt keert die terug naar de: "the natural rate of unemployment" op de lange duur.


Misschien is het mogelijk om een onderscheidt te maken tussen postieve effecten die op de lange duur die niet de "basic level of hapiness" vergroten en gebeurtenissen die dit wel doen.


Een korte-duur positief effect dat je je basic rate of hapiness vergroot kan bijvoorbeeld zijn dat je net opnieuw verliefd bent, of gaat trouwen. En een lange-duur effect (waar je permanent gelukkiger van word) is bijvoorbeeld dat je geneest van een aangeboren ziekte, en ploteseling je meer met je leven kunt dan ooit te voren.
"Your American beer is a little like making love on a canoe."

"How so?"

"It's ******* close to water!"

Reageer