Springen naar inhoud

Probleem nieuwe omgeving aanmaken


  • Log in om te kunnen reageren

#1

LiesbethDN

    LiesbethDN


  • >25 berichten
  • 96 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 juli 2008 - 12:26

Ik ben een Latex-file aan het aanmaken, maar krijg telkens een foutmelding ivm de omgevingen die ik aangemaakt heb. De foutmelding zegt dat ik een onjuist aantal parameters aangeef bij het definiŽren van mijn omgeving.

\newtheorem{stelling}{Stelling}
\newtheorem{axioma}[stelling]{Axioma}
\newtheorem{eigenschap}[stelling]{Eigenschap}
\newtheorem{lemma}[stelling]{Lemma}
\newtheorem{definitie}{Definitie}
\newtheorem{voorbeeld}{Voorbeeld}
\newtheorem{oefening}{Oefening}
\newenvironment{Gegeven}{\textbf{#1.}}{}
\newenvironment{Te bewijzen}{\textbf{#1.}}{}
\newenvironment{Bewijs}{\textbf{#1.} }{\ \rule{0.5em}{0.5em}}
\newenvironment{Besluit}{\textbf{#1.} }{}
\newenvironment{Oplossing}{\textbf{#1.} }{\ \rule{0.5em}{0.5em}}

Dit is het deel dat ik heb staan tussen \documentclass en \begin{document}. Ik zie echt niet wat er teveel of te weinig staat in mijn code.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 18 juli 2008 - 12:36

Het aantal parameters is (volgens mij) wel juist, ik krijg een foutmelding bij je verwijzing "#1.".
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

#3

LiesbethDN

    LiesbethDN


  • >25 berichten
  • 96 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 juli 2008 - 12:45

Vreemd, zonder de #1. werkt het inderdaad wel. Het verbaast mij dat het daarbij fout ging, omdat dat zowat het enige was wat ik laten staan had uit de template.
Probleem opgelost dan :D Thx !

#4

LiesbethDN

    LiesbethDN


  • >25 berichten
  • 96 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 juli 2008 - 15:59

Ondertussen zit ik met een nieuw probleempje.
Ik had graag mijn tekst in het lettertype Sans Serif gehad, en dat lukt allemaal mooi met \sffamily enzo, maar wanneer ik een nieuw hoofdstuk aanmaak komt de titel "Hoofdstuk #" in het standaard LaTeX lettertype (net zoals de cijfer-aanduidingen van mijn opeenvolgende secties). De naam van het hoofdstuk zelf heb ik ondertussen in het juiste lettertype gekregen. Is er een manier waarop ik dit kan veranderen ?

#5

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 18 juli 2008 - 20:15

Je kan dit eens proberen (in je preamble zetten): \renewcommand*\familydefault{\sfdefault}.
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

#6

LiesbethDN

    LiesbethDN


  • >25 berichten
  • 96 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 juli 2008 - 09:14

Gelukt, thx :D

#7

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 19 juli 2008 - 16:44

Graag gedaan - ooit een gelijkaardig probleem gehad :D
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures