[scheikunde]maken van gel
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 2
[scheikunde]maken van gel
geachte leden,
wie kan mij helpen met de receptuur van een stroperige gel met actief bestanddeel waterstofperoxide, 1%.
MVG
Gino
Edit Revelation: denk aan de topictags!
wie kan mij helpen met de receptuur van een stroperige gel met actief bestanddeel waterstofperoxide, 1%.
MVG
Gino
Edit Revelation: denk aan de topictags!
- Berichten: 119
Re: [scheikunde]maken van gel
Gel waarvoor dan?
Wees specifieker
Wees specifieker
Why does it have to be human or divine? Maybe human is divine. ---The Da Vinci Code, Robert Langdon
-
- Berichten: 2
Re: [scheikunde]maken van gel
Ik zou een gel willen maken als deinfectant om te gebruiken als huisverzorging.
-
- Berichten: 311
Re: [scheikunde]maken van gel
Hm...er bestaan reeds zalfjes genoeg =P
Meng desnoods een hydraterende crème met 't peroxide..met bijhorende aanpassing van het label..
Maar indien je het heel goedkoop wil houden.. Op deze rustige avond heb'k je zalfje eens gemaakt, met succes:
- breng witte maizena sausverdikker met wat water aan de kook.
- laat afkoelen tot lauw (want vanaf 60°C komt de zuurstof uit peroxide vrij).
- Meng je peroxide tot de gewenste concentratie
- Als je wil, giet je er nog een scheutje azijn bij. Dit biedt 2 voordelen: je sausje is nu zeker niet basisch (zuurstof komt vrij), en het H2O2 wordt omgezet naar CH3CO(O)OH (zo'n 3 dagen tot evenwicht), deze is reactiever, de zuurstof komt reeds vrij bij 40°C.
- resultaat, een perfect uitziend zalfje.
Het zalfje is nu doorgespoeld, want het is en blijft natuurlijk sausverdikker
Groeten,
Victor
Meng desnoods een hydraterende crème met 't peroxide..met bijhorende aanpassing van het label..
Maar indien je het heel goedkoop wil houden.. Op deze rustige avond heb'k je zalfje eens gemaakt, met succes:
- breng witte maizena sausverdikker met wat water aan de kook.
- laat afkoelen tot lauw (want vanaf 60°C komt de zuurstof uit peroxide vrij).
- Meng je peroxide tot de gewenste concentratie
- Als je wil, giet je er nog een scheutje azijn bij. Dit biedt 2 voordelen: je sausje is nu zeker niet basisch (zuurstof komt vrij), en het H2O2 wordt omgezet naar CH3CO(O)OH (zo'n 3 dagen tot evenwicht), deze is reactiever, de zuurstof komt reeds vrij bij 40°C.
- resultaat, een perfect uitziend zalfje.
Het zalfje is nu doorgespoeld, want het is en blijft natuurlijk sausverdikker
Groeten,
Victor
Only an optimist can see the nature of suffering