Springen naar inhoud

Gekookte aardappelen: schil nog altijd giftig of niet ?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Overdruk

    Overdruk


  • >100 berichten
  • 214 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 september 2008 - 21:20

Wiki Aardappel

Hier staat dat de aardappel opzich een giftige plant is.

Nu heb ik een vraagje: " In restaurants enzo dienen ze aardappelen in de schil op, is dit nu nog steeds gevaarlijk om op te eten als deze gekookt zijn ? "

Thuis maken we soms wel eens aardappelen in de schil (gekookt) en dan wil m'n vader die schil nooit opeten omdat hij zegt dat het giftig is.
Klopt dit ?
Cogito ergo sum.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

zpidermen

    zpidermen


  • >1k berichten
  • 1623 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 september 2008 - 22:02

Nee, dit klopt niet (altijd). Ik heb nu bijvoorbeeld vastkokende aardappelen en deze kun je al dan niet in schil serveren. Let wel op groene plekjes, deze zijn wel giftig! Snij deze plekjes zoveel mogelijk weg.
Beter kaal als geen haar want een kip snurkt

#3

Overdruk

    Overdruk


  • >100 berichten
  • 214 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 september 2008 - 23:11

Oké, dankjewel !
Cogito ergo sum.

#4

Benm

    Benm


  • >5k berichten
  • 8787 berichten
  • VIP

Geplaatst op 17 september 2008 - 23:29

Het gaat inderdaad om de groene plekjes, die zijn een indicatie dat de aardappel in het licht heeft gelegen, en daarbij vormt zich solanine - dat is bijzonder giftig, en ongevoelig voor koken. Wat dat betreft maakt het dus geen verschil of je de aardappel uberhaupt kookt. Consumptieaardappels worden gecontroleerd op het gehalte, maar dit kan dus alsnog toenemen tot gevaarlijke waardes als je ze niet donker bewaart.
Victory through technology

#5

Overdruk

    Overdruk


  • >100 berichten
  • 214 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 september 2008 - 00:04

Tof, dankjewel !
Cogito ergo sum.

#6

Veertje

    Veertje


  • >5k berichten
  • 6713 berichten
  • VIP

Geplaatst op 23 oktober 2008 - 08:40

En wat je eigenlijk ook moet weghalen zijn kleine, beginnende kiemen. Die zijn ook giftig. Als een aardappel al gekiemd is, dan kan hij niet meer gegeten worden.

Hier een mooie site waar van alles instaat: http://www.paradijsv...l/aardappel.htm
I am not young enough to know everything - Oscar Wilde





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures