10 tot de macht 100: een google project

Moderator: Rhiannon

Reageer
Berichten: 2.504

10 tot de macht 100: een google project

http://www.project10tothe100.com/intl/NL/how_it_works.html

Google lanceert een project ter ere van diens 10-jarig bestaan.

Iedereen mag tot 20 oktober ideeën indienen. 5 ideeën zullen gekozen worden en samen in totaal 10 miljoen dollar steun krijgen van google om uitgewerkt te worden.

Dit kan over vanalles gaan.
Categorieën:

* Gemeenschap: hoe kunnen we mensen met elkaar in contact brengen, gemeenschappen opbouwen en unieke culturen beschermen?

* Kansen: hoe kunnen we mensen helpen zichzelf en hun gezinnen beter te onderhouden?

* Energie: hoe kunnen we de wereld aan veilige, schone en goedkope energie helpen?

* Milieu: hoe kunnen we bijdragen aan een schoner en duurzamer wereldwijd ecosysteem?

* Gezondheid: hoe kunnen we mensen helpen langer en gezonder te leven?

* Onderwijs: hoe kunnen we meer mensen toegang bieden tot beter onderwijs?

* Huisvesting: hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen een veilige plek heeft om te wonen?

* Al het andere: soms zijn de beste ideeën in geen enkele categorie te vatten.
Let wel op een paar dingen die in de servicevoorwaarden staan. Zo bijvoorbeeld:

"u gaat ermee akkoord dat persoonlijke gegevens die u opgeeft als onderdeel van deze oproep voor inzendingen, waaronder uw naam, telefoonnummer en e-mailadres, kunnen worden verwerkt, opgeslagen, gedeeld of anderszins gebruikt voor de doeleinden en binnen de context van deze oproep voor inzendingen. Deze gegevens worden ook overgedragen naar de Verenigde Staten. Door deelname gaat u ermee akkoord dat deze persoonlijke gegevens worden overgedragen, verwerkt, gedeeld en opgeslagen in de Verenigde Staten. U heeft het recht op toegang tot uw persoonlijke gegevens in verband met deze oproep voor inzendingen die in het bezit zijn van Google en heeft het recht deze te controleren, te corrigeren of te verwijderen."

Je kan je gegevens dus laten verwijderen. Maar ze gaan wel in Amerika opgeslagen worden. Misschien ben ik paranoïde maar ik snap niet waarom ze in het buitenland mijn gegevens moeten hebben.

en ook:

"in geen geval dient het indienen van een idee, het gebruik ervan door Google of enige andere zaak in deze Voorwaarden te worden gezien als een aanbod of contract voor werk bij Google. U erkent dat u uw idee vrijwillig heeft ingediend en niet op basis van vertrouwelijkheid. U erkent dat er nu geen enkele vertrouwelijke, fiduciaire, agentschaps- of andere relatie of geïmpliceerd contract bestaat tussen u en Google en dat een dergelijke relatie niet tot stand komt door inzending van uw idee onder deze Voorwaarden."

Dus stel dat je een idee indient. Het zit niet bij de 5 gekozen maar 2 jaar later ofzo komt Google ineens op de proppen met een idee dat sterk op het jouwe lijkt, ja dat is mooi pech hebben, als je inzend ge je ermee akkoord dat je idee vrijblijven is en dat google het dus zonder verantwoording mag gebruiken als ze dat willen.

Nuja, als je idee goed genoeg is, word je waarschijnlijk gekozen, dus niks te vrezen. Dit is nu eenmaal geen wedstrijd, het is een project. Dit gaat om vrijwillig de mensheid willen helpen, alleen maar omdat je dan geholpen hebt, onbaatzuchtig.
"Invisible Pink Unicorns are beings of great spiritual power. We know this because they are capable of being invisible and pink at the same time. Like all religions, the Faith of the Invisible Pink Unicorns is based upon both logic and faith. We have faith that they are pink; we logically know that they are invisible because we can't see them."

Reageer