Springen naar inhoud

Voedsel op sterk water


  • Log in om te kunnen reageren

#1

MvB

    MvB


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 september 2008 - 08:39

Beste lezer,

Nu wil ik een appelflap op sterk water zetten voor een afscheidscadeau. Wellicht wat vreemd als je dit uit zijn context hoort :D
Maar goed, dieren e.d. laten zich prima op sterk water zetten, hoewel de kleur snel achteruit gaat.
Is dit ook het geval voor voedsel of kan voedsel niet geconserveerd worden in sterk water?

Bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

spanx3

    spanx3


  • >100 berichten
  • 119 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 september 2008 - 10:31

Hm...
Meestal wordt sterk water alleen gebruikt bij het conserveren van organismen.
Zit je nog op school? In dit geval zou je het eens aan je biologieleraar kunnen vragen, die kan je daar alles over vertellen.
Why does it have to be human or divine? Maybe human is divine. ---The Da Vinci Code, Robert Langdon

#3

MvB

    MvB


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 september 2008 - 12:09

Hm...
Meestal wordt sterk water alleen gebruikt bij het conserveren van organismen.
Zit je nog op school? In dit geval zou je het eens aan je biologieleraar kunnen vragen, die kan je daar alles over vertellen.


Dat is dus ook mijn probleem, kan het ook gebruikt worden voor voedsel.
Nee, niet meer op de middelbare. Ik studeer aan de TU Eindhoven, maar daar heb ik echter geen connecties die zouden weten of dat het mogelijk is.

#4

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 27 september 2008 - 17:30

Ik zou zelf geen sterk water gebruiken, maar de appelflap inleggen. Net zoals augurken oid. http://en.wikipedia....vation#Pickling
"Meep meep meep." Beaker

#5

spanx3

    spanx3


  • >100 berichten
  • 119 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 september 2008 - 18:44

Dat lijkt mij ook verstandiger.

(p.s.: gefeliciteerd met je 5.000'ste bericht :D)
Why does it have to be human or divine? Maybe human is divine. ---The Da Vinci Code, Robert Langdon

#6

Bas

    Bas


  • >250 berichten
  • 824 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 september 2008 - 23:05

Het mooiste lijkt mij om de appelflap op te nemen in doorzichtig plastic.
Ik wou dat ik een elektron was, dan kon ik altijd paren

#7

MvB

    MvB


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 september 2008 - 11:02

Het mooiste lijkt mij om de appelflap op te nemen in doorzichtig plastic.


Ja, plastineren oid.
Of het ingieten in acrylaat (Ik betwijfel of dat ook gaat werken)

Maar dat gaat al weer heel snel veel kosten

#8

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 02 oktober 2008 - 14:39

Het actieve component van sterk water (formaline, niet de alcoholvariant) is formaldehyde: dat denatureert eiwitten en maakt ze onoplosbaar in water. Helaas bestaat je appelflap uit veel meer dan eiwitten en weet ik niet goed hoe die stoffen zich gaan gedragen: bijvoorbeeld de korrels suiker op de flap zouden best eens kunnen oplossen in het water. Het bladerdeeg zou zich nog best een kunnen laten fixeren door bijvoorbeeld de hoge concentratie gluten (dat zijn eiwitten).

Ingieten in een hars (bijvoorbeeld acrylaat) lijkt me een betere oplossing, ga daarvoor naar een kunststofverwerkend bedrijf. In Nieuwegein weet ik wel een bedrijf, maar dat is vanuit Eindhoven niet handig.. even googlen dus.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures