Warkany syndroom

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 60

Warkany syndroom

Hallo allemaal

Ik wist even niet of ik dit onder geneeskunde of hier moest plaatsen. Maar ik zoek me al tijden rot naar het antwoord op deze vraag. Dus hier maar eens een poging doen. Wat is Warkany syndroom 1? Warkany syndroom 2 is trisomie 8. Maar soms wordt er ook gewoon van Warkany syndroom gesproken. (zonder de cijfers)

Bestaat er wel een Warkany syndroom 1?

Wie oh wie weet er meer van?

Gebruikersavatar
Berichten: 8.559

Re: Warkany syndroom

Allereerst, deze vraag had bij geneeskunde geplaatst moeten worden, nu zal ik 'm ff voor je verplaatsen. Het is per slot van rekening een vraag over 'de mens'.

Verder kan ik na een kort ritje in google bevestigen dat het Warkany (1) syndroom bestaat. Vreemd genoeg geeft wikipedia hier verder geen informatie over, wel over Warkany 2 syndroom. Dat was de engelse wiki. De duitse wiki is soms nog iets beter waar het om geneeskunde en dergelijke gaat. Hier staat vermeld over Warkany 1 syndroom: ' 1. Als Warkany-Syndrom 1 wird ein auf dem X-Chromosom gelegener Gendefekt mit rezessivem Erbgang bezeichnet.' Dit zou inhouden dat alle recesief overerfelijke gendefecten van het x-chromosoom onder de noemer Warkany 1 syndroom vallen. Dit is dan ook meteen de reden waarom dit eigenlijk niet meer wordt gebruikt als syndroom naamgeving, het is zo ontzettend algemeen.
"Meep meep meep." Beaker

Berichten: 60

Re: Warkany syndroom

Bedankt voor het zoeken. In het duits had ik inderdaad nog niet gezocht. Zal eens even kijken daar voor verdere info.

Bedankt voor het verplaatsen, omdat het ook genetica betreft (met een omweg) twijfelde ik.

Berichten: 1

Re: Warkany syndroom

Hallo!

na jarenlange onderzoeken is gebleken dat ik lijd (naja lijden doe ik niet echt, heb er geen last van) aan het warkany syndroom..ik weet wat het inhoud, maar op internet is hier niks tot bijna niks over te vinden..ik dacht na lange tijd laat ik weer eens zoeken (misschien vind ik mensen die ook trisomie 8 hebben...(al weet ik niet of er meer mensen zijn in NL die dit hebben?) maar tot nu vond ik alleen genetische info, zowel engels/duits en NL maar die weet ik dus al..tot ik vandaag dit forum zag en ik wilde dus vragen aan jullie of jullie misschien weten of er nog meer mensen met warkany in NL zijn? ze zeggen dat het erg zeldzaam is.

alvast bedankt!

m.v.g

Dolly

Gebruikersavatar
Berichten: 8.559

Re: Warkany syndroom

Geen idee, daar is dit forum denk ik ook niet de beste plek voor. Kan je specialist je niet doorverwijzen naar een steungroep/patientenvereniging o.i.d. Ik denk dat je via die weg meer succes zal boeken.
"Meep meep meep." Beaker

Reageer