Springen naar inhoud

- - - - -

Onderzoekers ontwikkelen extra gezonde, paarse tomaten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

    Wien Ee


  • >1k berichten
  • 3133 berichten
  • VIP

Geplaatst op 27 oktober 2008 - 17:44

Onderzoekers hebben extra gezonde, paarse tomaten ontwikkeld. De tomaten zijn met behulp van genetische modificatie voorzien van twee genen uit leeuwenbekje die nodig zijn om anthocyanen te maken. De tomaten bevatten daardoor anthocyanen, paarskleurige antioxidanten die we ook uit fruit kennen. De anthocyanen zijn een waardevolle aanvulling op de andere gezonde stoffen in tomaat, zoals lycopeen. Het onderzoek liet zien dat de nieuwe paarse tomaten inderdaad een extra bescherming bieden tegen de ontwikkeling van kanker.

Lees meer ... Wageningen Universiteit
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Klintersaas

    Klintersaas


  • >5k berichten
  • 8614 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 november 2008 - 20:27

Donkerpaarse bijna zwarte tomaten zijn gezonder dan de gewone rode variant. Het Britse John Innes Centre en Plant Research International van de Wageningen Universiteit hopen dat hun paarse tomaat kan bijdragen aan een gezondere voeding. Nature Biotechnology publiceert deze week het onderzoek.

Lees meer ... C2W
Lees meer ... ScienceDaily
Lees meer ... Wageningen Universiteit

Lees de wetenschappelijke publicatie

Geloof niet alles wat je leest.

Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures