Springen naar inhoud

[html] twee frames laden met een knop


  • Log in om te kunnen reageren

#1

JohanB

    JohanB


  • >25 berichten
  • 60 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 november 2008 - 11:03

Hallo,
Ik ben bezig met het maken van een website. De website bestaat uit 2 frames.
Als ik een op een knop aanklikt op het linker frame. Dan wordt er de pagina geladen in het linker frame.
Met de volgende code:
[/code]
<A HREF="linksmenu.html"><img src="buttons/links.jpg" 
onmouseover="this.src='buttons/linksmouseover.jpg';" 
onmouseout="this.src='buttons/links.jpg';"BORDER=0/></A>
Maar nu wil ik ook een pagina lade in het rechter frame en dat gebeurd met de volgende code:
<A HREF="achtergrond.html" TARGET="MAIN-WINDOW"><img src="buttons/contact.jpg" 
onmouseover="this.src='buttons/linksmouseover.jpg';" 
onmouseout="this.src='buttons/links.jpg';" BORDER=0/></A>
Afzonderlijk werken beide gevallen, maar ik wil dat beide tegelijk werken met 1 klik.
Met andere woorden hoe integreer ik de beide code in ťťn code.
Ik ben geen expert in html, kan iemand mij helpen

Met vriendelijke groeten

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 08 november 2008 - 12:42

Enkel met html zal dit nooit kunnen werken. Je zal verplicht zijn om er een stuk javascript bij te halen.

#3

JohanB

    JohanB


  • >25 berichten
  • 60 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 november 2008 - 12:58

Kan ik een javascript gewoon tussen het html text zetten.
Hoe maak ik zo'n javascript

#4

Bart

    Bart


  • >5k berichten
  • 7224 berichten
  • VIP

Geplaatst op 08 november 2008 - 14:44

Kan ik een javascript gewoon tussen het html text zetten.
Hoe maak ik zo'n javascript


<script type="text/javascript">
// code
</script>

Kun je op (bijna) elke plaats in je HTML pagina neer zetten. Zowel in de header als in de body.
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#5

JohanB

    JohanB


  • >25 berichten
  • 60 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 november 2008 - 17:33

Ik heb het gevonden:
door deze scrip te gebruiken:

Zet de volgende javascript code tussen de <HEAD> </HEAD> -tags van die menubestanden:


<HEAD>
<TITLE>Twee frames verversen</TITLE>
<script language="javascript">
function loadLinks(cUrl1,cFrame1,cUrl2,cFrame2) {
parent.frames[cFrame1].location = cUrl1
parent.frames[cFrame2].location = cUrl2
}
</SCRIPT>
</HEAD>

Nu gaan we de links in het menu aanmaken. In plaats van direct naar een html-bestand te verwijzen, maken we een aanroep naar de javascriptfunctie:

<A href="java script:loadLinks('url1','frame1','url2','frame2')">Ververs twee frames</A>

De parameters 'url1' en'url2' vervang je door de namen van de html-bestanden die je in plaats van de huidige bestanden in de frames wilt laden.
De parameters 'frame1' en 'frame2' vervang je door de namen van de frames waarin je die documenten wilt laden.

Bedankt voor de snelle reactie

#6

Nvt

    Nvt


  • >25 berichten
  • 99 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 november 2008 - 21:22

<A href="java script:loadLinks('url1','frame1','url2','frame2')">Ververs twee frames</A>


Bij mij moet java script aan elkaar, javascript, anders krijg firefox spatjes.

#7

Ger

    Ger


  • >5k berichten
  • 16444 berichten
  • Technicus

Geplaatst op 28 november 2008 - 21:25

Klopt, en waarschijnlijk heeft JohanB dat wel goed geschreven ook. :D
Het is een (soms irritante) beveiliging in Invision die dat zelfs binnen codeblokken uit elkaar trekt.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures