Springen naar inhoud

[wiskunde] vectorieel product


  • Log in om te kunnen reageren

#1

velgrem1989

    velgrem1989


  • >100 berichten
  • 228 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 november 2008 - 20:40

een vraagje:

mag ik bij het vectorieelproduct de 2 vectoren verplaatsen volgens hun werklijn ?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 09 november 2008 - 21:47

Op welke manier bepaal je het vectorieel product?

Als dat meetkundig is: geen probleem, je resulterende vector verplaatst gewoon mee natuurlijk.
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)

#3

Xenion

    Xenion


  • >1k berichten
  • 2606 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 09 november 2008 - 22:37

een vraagje:

mag ik bij het vectorieelproduct de 2 vectoren verplaatsen volgens hun werklijn ?


Als het vrije vectoren kan je ze in principe zetten waar je wil toch? Als je er bewerkingen op gaat uitvoeren worden ze toch beschouwd vanuit 1 zelfde punt (de oorsprong).

In welke context heb je dit nodig misschien?

#4

velgrem1989

    velgrem1989


  • >100 berichten
  • 228 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 november 2008 - 14:10

In welke context heb je dit nodig misschien?

statica van starre lichamen, voor het berekenen van het moment. van de kracht ben ik zeker dat deze mag verplaatst worden over haar werklijn , maar mits de de richtingsvector wordt bekeken van het punt waarrond je het moment berekend betwijfel ik of deze mag verplaatst worden over haar werklijn.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures