Springen naar inhoud

Comsol multiphysics


  • Log in om te kunnen reageren

#1

dekneut

    dekneut


  • 0 - 25 berichten
  • 16 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 19 december 2008 - 15:08

Hallo,

Voor mijn stage dien ik een model te simuleren in Comsol Multiphysics 3.3. Na Comsol te hebben ge´nstaleerd en de Java ook vernieuwd te hebben, dacht ik dat ik meteen aan de gang kon. Het openen van comsol zelf ging ook wel, maar zo gauw als ik iets wil oplossen sluit het hele programma zich af. De foutenscript die ik hierbij verkreeg is in de bijlage te zien. Hoe een model in Comsol gemaakt moet worden weet ik wel, maar verder heb ik niet veel verstand van computers.

Bij voorbaad dank,

Dekneut

Bijgevoegde Bestanden


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Bart

    Bart


  • >5k berichten
  • 7224 berichten
  • VIP

Geplaatst op 19 december 2008 - 20:07

Het probleem zit hem bij het tekenen van de 3D figuren. Dit kan of aan je grafische kaart driver liggen, of Java is niet goed geinstalleerd.

Welke versie van java draait er (open een command prompt window en tik in "java -version")

Hoeveel versies van Java staan er op je computer geinstalleerd (bekijk de lijst Add/remove programs in de control panel)

Kun je dit afdraaien?
http://download.java...Properties.jnlp
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#3

dekneut

    dekneut


  • 0 - 25 berichten
  • 16 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 22 december 2008 - 09:03

Allereerst bedankt voor je reactie!
Ik heb de nieuwste versie van Java erop gezet, namenlijk: Java 6 update 11.
Er staan 3 versies van Java op de computer: Java 6 update 11, Java 6 update 5 en Java SE Runtime Environment 6 update 1.
Het programma dat je in je reactie toegevoegd hebt kan ik niet afspelen. Wanneer ik dit probeer gebeurt er precies hetzelfde als wanneer ik een model wil "solven"; eerst wordt het programma gedownloaded, waarna het programma zich meteen afsluit en er eenzelfde foutenscript verschijnt. Dit foutenscript heb ik voor de goede orde ook maar weer even in de bijlage gezet.

Bijgevoegde Bestanden


#4

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 22 december 2008 - 10:35

Ik zou eens proberen om alle java versies die op je pc staan te verwijderen en dan opnieuw de laatste volledige java versie af te halen.

#5

Bart

    Bart


  • >5k berichten
  • 7224 berichten
  • VIP

Geplaatst op 22 december 2008 - 19:12

Dat het programmaatje het niet doet is goed. Dan weten we in ieder geval waar het probleem zit. Namelijk bij het grafisch tekenen met behulp van Java. De ellende van meerdere Java versies op een computer is dat er paden verkeerd kunnen staan. Het legt een beetje moeilijk uit hoe je dat kunt fixen.

Ik zou inderdaad het advies van Cycloon volgen. Niet de snelste, maar wel de makkelijkste methode.
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#6

dekneut

    dekneut


  • 0 - 25 berichten
  • 16 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 23 december 2008 - 14:42

Na een andere versie van Comsol te hebben ge´nstalleerd en alle andere java versies eraf gegooid te hebben, werkt het programma nu wel (wel alleen op administrator, maar dat komt goed). In ieder geval bedankt voor de tijd en moeite!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures