Springen naar inhoud

Ampere bij voeding & batterij


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DutchPuppy

    DutchPuppy


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 02 januari 2009 - 14:19

Hoi,

Ik heb wat (waarschijnlijk) simpele vraagjes.

Ik een oude camera open gemaakt en hier een klein monitortje uit gehaald (de viewfinder).
Heb alle kabeltjes uitgezocht, en ben nu zover dat ik mijn dvd-speler aan heb kunnen sluiten op dit miniscule zwart-wit monitortje. (Vind ik gewoon leuk) :D

Helaas haalt hij zijn stroom nog steeds met 2 draadjes uit de camera.
Mijn spanningsmeter geeft aan dat het om 5 volt gaat.
Nu wil ik er eigenlijk een losse voeding op aansluiten en de monitor helemaal los van de camera gebruiken.

Ik heb nu de spanning (5 volt) en stroomsterkte (1,4 Ampere) gemeten, dus weet ik wat voor voeding zou moeten werken.
Maar ik zie net dat de orginele voeding 9,6 volt en 1,2 Ampere is.
Ik snap dat je volt 5 volt uit een 9,6 volts voeding kunt halen.
Maar hoe hebben ze nu een monitortje van 1,4 Ampere kunnen aansluiten op die voeding ?

P.S.
Ik weet dat het niet wijs is om aan monitoren te knutselen als je niet weet wat je doet, maar deze zit nog volledig in de behuizing, ik ga enkel de 4 externe kabeltjes (2 x voeding, 2 x video) omleiden.
Raak verder niets aan :P

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

stoker

    stoker


  • >1k berichten
  • 2746 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 januari 2009 - 14:34

Je zit niet helemaal juist.
Een spanningsbron levert een constante spanning, de stroom is afhankelijk hoeveel de verbruiker 'vraagt'
Met de stroomsterkte moet je dus niet zo sterk rekening houden (zie het als maximum die je niet mag overschrijden) De nodige spanning moet je exact leveren.

Veranderd door stoker, 02 januari 2009 - 14:42


#3

DutchPuppy

    DutchPuppy


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 02 januari 2009 - 15:24

Betekent de 1,2 Ampere op de orignele voeding dan dat deze maar 1,2 Ampere kan leveren ?

Dus de monitor vraagt 1,4A terwijl op de originele voeding staat dat er maar 1,2A geleverd kan worden ?

Heb vroeger niet zoveel natuurkunde gehad... :D

#4

stoker

    stoker


  • >1k berichten
  • 2746 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 januari 2009 - 17:17

de nominale stroom zal 1.2A zijn. 1.4A zal blijkbaar ook lukken.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures