Springen naar inhoud

Waarom cacl2 als strooizout?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

zabby666

    zabby666


  • >25 berichten
  • 36 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 02 januari 2009 - 17:58

Waarom gebruikt men CaCl2 als strooizout en niet NaCl?

Is dit omdat CaCl2 ontstaat als nevenproduct van het maken van Soda(Solvay proces) en dat ze er anders toch maar mee blijven zitten?

Alvast bedankt
Ik ben gewoon mezelf...

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44877 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 02 januari 2009 - 18:23

Begrijp ik nou dat je beweert dat NaCl niet als strooizout wordt gebruikt??

Eerst maar eens inlezen dan
http://www.zout.be/w...trooizout4.html

De vraag waarom men wel eens CaCl2 ipv NaCl, of een mengsel, gebruikt wordt hier ook beantwoord, in elk geval deels.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

zabby666

    zabby666


  • >25 berichten
  • 36 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 03 januari 2009 - 11:33

Bedankt.
Het was om te weten waarom ze soms CaCl2 gebruiken ipv/met NaCl
Ik ben gewoon mezelf...

#4


  • Gast

Geplaatst op 23 februari 2009 - 18:41

Het vriespunt van een oplossing van CaCL2 in water is veel lager dan dat van NaCL in water. Als de temperatuur zo laag is dat NaCL niet meer werkt, dan gebruik je beter CaCL2.

Veranderd door raf, 23 februari 2009 - 18:46






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures