Springen naar inhoud

[biochemie] effect van vet op eiwitten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Madvillain

    Madvillain


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 januari 2009 - 10:26

Hallo,

Ik had voor een practicum scheikunde gekozen om eiwitschuim te maken, en de processen te behandelen.
Eiwitschuim wordt gemaakt door eiwitten uit eieren, stevig op te kloppen. Hierbij klop je volgens mij de opgevouwen eiwitten los. Het eiwit gaat schuimen, en vormt uiteindelijk stevige pieken.

In het recept stond dat het geheel vetvrij moest zijn omdat anders de pieken niet zouden vormen, of gewoon weer in elkaar zouden zakken.

Waarom is dit? Wat doet vet met de (structuur van) eiwitten?

Alvast bedankt.

Madvillain
"A wise man sees failure as progress
a fool divorces his knowledge and misses the logic
And loses his soul in the process
obsessed with nonsense with a caricature that has no content"
Canibus - Poet Laureate II

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jona444

    Jona444


  • >1k berichten
  • 1409 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 januari 2009 - 11:27

Op deze site http://joepastry.web...ndex.php?cat=53 staat er uitleg over. Merk wel op dat de informatie misschien niet wetenschappelijk correct is (ik vind er zeer weinig over).
Its supercalifragilisticexpialidocious!

#3

Madvillain

    Madvillain


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 januari 2009 - 11:38

Dit helpt me al een heel stuk opweg.
Bedankt!
"A wise man sees failure as progress
a fool divorces his knowledge and misses the logic
And loses his soul in the process
obsessed with nonsense with a caricature that has no content"
Canibus - Poet Laureate II





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures