Over www.wetenschapsforum.nl

Moderator: Miels

Gesloten
Gebruikersavatar
Beheer
Berichten: 15.202

Over www.wetenschapsforum.nl

Dit topic is verouderd, zie nu: http://www.wetenscha...etenschapsforum

Verborgen inhoud
Over Wetenschapsforum

Wetenschapsforum.nl is opgestart op 13 januari 2003 door Jeroen Staudt (in samenwerking met Miels van Schaik) als laagdrempelig alternatief voor nieuwsgroepen. In deze nieuwsgroepen was veel (wetenschappelijke) kennis te vinden, maar de bereikbaarheid liet te wensen over. Door de opkomst van forumsoftware zag Wetenschapsforum een kans een beter toegankelijke omgeving creeeren. Na een lange periode van gezamenlijke activiteit is het forum op 29 sept 2006 volledig overgedragen aan Miels van Schaik.


De missie

De missie van Wetenschapsforum is drieledig:
  • Het aanbieden van een discussieplatform over wetenschappelijke onderwerpen. Het platform motiveert, verbetert inzichten helpt bij het vormen van een kritisch gefundeerde blik en het hiervan uiten. Zo onstaat een groeiende gemeenschappelijke denktank waarin algemene kennis zich kan ontwikkelen
  • Het verlagen van de drempel tot wetenschap en het enthousiasmeren hiervoor. Dit wordt bereikt door een (beperkt gestuurde) discussie mogelijk te maken, waardoor men met andere geinteresseerden in contact kan komen. Ook door toegankelijke populaire of juist doelgroepspecifieke onderwerpen onder de aandacht te brengen wordt enthousiasme opgewekt.
  • Het verzamelen en inzichtelijk en toepasbaar maken van wetenschappelijk gebaseerde kennis ten behoeve van Nederlandstalige gebruikers. Om dit te bereiken worden onderwerpen zo centraal en toegankelijk mogelijk ingedeeld (toelichting uit de praktijk: mergen van zeer gelijkende topics en indeling in fora). De focus ligt op wetenschappelijke feiten en gestaafde interpretaties.
Doelgroep

De doelgroep zijn skeptische jong-volwassenen in de leeftijd van 16 tot 28 jaar met een affiniteit voor het vergaren van kennis en interesse in het op niveau ter discussie stellen van wetenschappelijke onderwerpen. Iedereen die niet onder deze doelgroep valt is overigens ook welkom; van mensen die b.v. willen weten hoe een koelkast werkt tot mensen die problemen hebben met het Randall-Sundrummodel. Alles met een wetenschappelijke grondslag is welkom.


Tot slot

We hopen dat de bezoekers van Wetenschapsforum naast informatie ook plezier en voldoening vinden. We wensen iedereen dan ook veel (leer-)plezier op het forum, en voor op- en aanmerkingen houden we ons altijd aanbevolen!


Contactinformatie

Voor problemen en vragen met betrekking tot (de werking van) het forum willen we je vragen om je bericht in het feedbackforum te plaatsen. Zo kan je sneller en beter worden geholpen dan wanneer je je vraag aan 1 persoon zou richten. Voor overige vragen kan via mail of telefoon contact worden opgenomen:


Gegevens Wetenschapsforum

Korenland 30

5663 HE Geldrop

tel +31 40-292 8560

fax +31 40-202 6581

e-mail: gebruik dit formulier om een bericht te sturen.


Girorekening 1078417

International Bank Account Number (IBAN): NL62 INGB 0001078417

Bank Identifier Code (BIC): INGBNL2A


Kamer van Koophandel te Eindhoven: 17177614

BTWnr: NL160118220B01


Wie werken er mee aan Wetenschapsforum


"In order of appearance:"

Eigendom/beheer: Miels


Vrijwilligers:

Dit forum wordt draaiende gehouden door de volgende groepen vrijwilligers. Klik op een groep om te zien welke leden hierin zitten:
  • Moderators

    Belast met de handhaving van de regels.
  • Technici

    Verantwoordelijk voor het technisch functioneren van dit forum
  • Minicursusauteurs

    Dragen hun steentje bij aan het opstellen van cursussen over verschillende onderwerpen
  • Nieuwsposters

    Verzorgen de selectie en publicatie van nieuwsberichten
  • Public Relations

    Zetten zich in voor (beleid mbt) het vergroten van de naamsbekendheid van Wetenschapsforum.
  • VIP's

    Ex-moderators, die zich in het verleden hard voor het forum hebben ingezet maar inmiddels hun taken hebben neergelegd
Steun Wetenschapsforum


Wellicht ben je zo enthousiast over Wetenschapsforum dat je ons een handje wil helpen. Dat kan op de volgende manieren:


Koop een boek op Bol.com

Ooit een boek nodig? Bol.com is al een handige site om je boeken op te bestellen. Als je bovendien via deze link naar Bol.com gaat, gaat een gedeelte van de verkoopprijs naar Wetenschapsforum! Kost jou niets extra's maar is voor Wetenschapsforum leuk meegenomen!


Word vrijwilliger

Er zijn (bijna) altijd nog wel handen nodig achter de schermen van Wetenschapsforum. Dat varieert van het meeschrijven aan een cursus tot het verrichten van (soms ook eenvoudig) programmeerwerk of het modereren van een forum.


Voor een overzicht van de taken waar we nog mensen voor nodig hebben, zie de pagina "Vrijwilliger worden".


Word donateur


Je kan ons ook financieel steunen door donateur te worden. In ruil daarvoor krijg je een aparte aanduiding, namelijk "Lorentziaan". Zie voor meer informatie dit onderwerp.


Plaats een banner op je eigen site


We willen natuurlijk graag meer enthousiaste mensen hier op het forum. Sommige vaste gebruikers hebben gevraagd hoe ze mee kunnen helpen met het vergroten van de populariteit van Wetenschapsforum, en daar willen we natuurlijk graag aan tegemoet komen.


Zo kan je de volgende banner op je site plaatsen:


Afbeelding


Je doet dat door onderstaande code op de site op te nemen:

Code: Selecteer alles

<!-- Banner wetenschapsforum.nl -->


<a href="http://www.wetenschapsforum.nl">


<img src="http://www.wetenschapsforum.nl/wetenschapsforum-banner.gif" width="468" height="60" border="0" alt="Wetenschapsforum.nl - Het grootste wetenschappelijke forum van de Benelux." />


</a>
Of, wanneer je de code op een (phpBB)forum wil plaatsen:

Code: Selecteer alles

[url=www.wetenschapsforum.nl][img]www.wetenschapsforum.nl/wetenschapsforum-banner.gif[/img][/url]
Laat aub de link naar de banner staan in plaats van dat je de banner downloadt en op je eigen server zet. Wanneer we dan ooit de banner willen verbeteren wordt de banner op je site automatisch mee vernieuwd.

Gesloten