Springen naar inhoud

amylase aantonen


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 24 mei 2005 - 15:53

Bij de ontkieming van tarwekorreld/bruine bonen komt amylase vrij. Voor een schoolexperiment moeten wij deze aantonen. Het gebruik van het standaard-CITO-experiment voor het aantonen van amylase leidt echter tot niets. Wat is een betere methode om amylase aan te tonen in dit proces?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Lala

    Lala


  • >1k berichten
  • 3149 berichten
  • VIP

Geplaatst op 25 mei 2005 - 10:30

amylase zet zetmeel om in suikers naar wij dachten. Dit kan je aantonen met behulp van jood, dat blauw kleurt icm met die suikers.

toch?
Appareo decet nihil munditia?

#3


  • Gast

Geplaatst op 29 mei 2005 - 14:57

ja idd amylase zet zetmeel om in suiker... amylase zit ook in speeksel en als je lang genoeg op brood knabbelt dan smaakt het na een tijdje zoet!
aantonen kan met lugol :wink: hieronder ff reactie... hoop dat je het snapt!!

zetmeel + amylase --> suiker
| |
| |
/ /
+ lugol (dijood) + lugol (dijood)
kleurt blauw kleurt geel





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures