amylase aantonen

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer

amylase aantonen

Bij de ontkieming van tarwekorreld/bruine bonen komt amylase vrij. Voor een schoolexperiment moeten wij deze aantonen. Het gebruik van het standaard-CITO-experiment voor het aantonen van amylase leidt echter tot niets. Wat is een betere methode om amylase aan te tonen in dit proces?

Gebruikersavatar
Berichten: 3.151

Re: amylase aantonen

amylase zet zetmeel om in suikers naar wij dachten. Dit kan je aantonen met behulp van jood, dat blauw kleurt icm met die suikers.

toch?
Appareo decet nihil munditia?

Re: amylase aantonen

ja idd amylase zet zetmeel om in suiker... amylase zit ook in speeksel en als je lang genoeg op brood knabbelt dan smaakt het na een tijdje zoet!

aantonen kan met lugol :wink: hieronder ff reactie... hoop dat je het snapt!!

zetmeel + amylase --> suiker

| |

| |

/ /

+ lugol (dijood) + lugol (dijood)

kleurt blauw kleurt geel

Reageer