meekijken microscoop huidschimmel

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 3

meekijken microscoop huidschimmel

Even voorstellen... Ik ben nieuw op dit forum. Erg blij dat ik mee kan kijken (leer er veel van)
 
Ik ben holistisch diergenezer. Sinds kort werk ik ook met een microscoop (heel klein apparatuur) ik ben mij aan het oriënteren om beter apparatuur aan te schaffen. Ik wil bloed, schimmels en bacteriën kunnen bekijken (iemand een goede tip?). Ook zou ik graag willen weten welke preparaten/vloeistoffen ik het beste kan aanschaffen en waar ik deze kan kopen. 
 
Op dit moment heb ik een ernstig geval in mijn praktijk (sinds 3 weken). Het betreft een paard met ernstige huid klachten. Het dier is 8 jaar en heeft al 4 jaar klachten. De huid gaat steeds open, plekken tot bloedens toe!. Ik meet een zwak immuun systeem, bloedarmoede, te weinig witte cellen en 2 huid schimmels (T. verrucosum en M. gypseum ). 
 
Nu heb ik met mijn kleine microscoop het een en ander kunnen bekijken (helaas alleen met een drupje water onder het dekplaatje). Toch kan ik er al veel uit opmaken. Ik heb er foto's van kunnen maken en heb deze vergeleken met foto's van internet. Ik denk dat mijn vermoedens juist zijn. Ik zou graag op dit forum wat foto's willen tonen zodat de deskundige even kunnen mee kijken. Helaas lukt het mij niet deze hier toe te voegen? (forum zegt dat ik geen toestemming heb? misschien omdat ik nog geen reacties heb geplaatst?). Weet iemand hoe ik dit wel kan doen? (heb geprobeerd via de url met tinypics)
 
Alvast bedankt namens mij en het arme dier...

Gebruikersavatar
Berichten: 8.560

Re: meekijken microscoop huidschimmel

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik extreem kritisch ben over holistische en alternatieve geneeskunde, of het nu om mensen dan wel dieren gaat. Natuurlijk denk je dat je vermoedens juist zijn, daarom zijn het je vermoedens (typisch tunnelvisie/confirmation bias).
 
Dat gezegd hebbende:
Zelf met een microscoop 'een beetje aankloten' en vergelijken met beelden op het internet is vragen om problemen. Dergelijke analyses kan je beter aan een specialist overlaten. Als amateur zelf met microscopen aan de slag is vragen om foute diagnoses.
Mocht je desalniettemin met een microscoop serious aan de slag willen dan heeft elke grote leverancier (olympus, Zeiss, Leica) wel iets wat zou kunnen werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de olympus BX43, de Leica DM1000, en ook de Zeiss AxioScope.A1.
 
Dit zijn allemaal inverted microscopen die veel standaard dingen goed moeten kunnen. Ook bieden ze veel uitbreidingsmogelijkheden. Ook hebben ze standaard licht microscopie en niet perse allemaal andere belichtingsmogelijkheden (dark-field, phase-contrast etc.). Afhankelijk van de algehele orientatie van de microscoop, de belichtingsmogelijkheden etc. zal je je keuze aan moeten passen. Verder zal je nog de juiste objectieven bij de microscoop moeten passen en misschien wil je in een camera, computer, software etc. investeren. Ik zou hiervoor erg conservatief van minimum 10.000,00 euro uitgaan.
 
Preparaten hoef je niet te kopen, die maak je juist zelf. Afhankelijk van de kleuringen die je wilt doen zal je specifieke materialen aan moeten schaffen, deze zijn veelal via Sigma te koop http://www.sigmaaldrich.com/labware/labware-products.html?TablePage=9579278
"Meep meep meep." Beaker

Berichten: 3

Re: meekijken microscoop huidschimmel

Beste Wouter,
Bedankt voor uw reactie. Ik begrijp u kritische mening (ik ben er aan gewend) en ik respecteer ieders mening.  ik heb al heel wat mensen en dieren van hun kwalen af kunnen helpen zonder reguliere hulp, maar is er enige twijfel dan ben ik de eerste die doorverwijs.
 
Inderdaad vermoedens (ik gaf al aan dat ik me sinds kort ben gaan verdiepen in de microscoop en wil meer leren, misschien wel een opleiding volgen). Intussen ook informatie gekregen van een kennis (wetenschapper biologie) die mijn foto's heeft kunnen bekijken, de vermoedens zijn hetzelfde.
 
Weet u hoe ik de foto's hier kan delen?. het zou fijn zijn dit te kunnen delen. Super bedankt voor de informatie tot dusver, ik ga mij er in verdiepen.

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.295

Re: meekijken microscoop huidschimmel

Opmerking moderator

Dustin2016 schreef: Weet u hoe ik de foto's hier kan delen?.
als ze niet te groot zijn (als ik het goed heb tot max 1MB voor beginnende gebruikers)  zou je die gewoon als bijlage moeten kunnen toevoegen, of als afbeelding kunnen uploaden in je bericht.
 Een eenvoudige handleiding daarvoor is beschikbaar.
Met een eenvoudig afbeeldingsprogramma als Paint zijn afbeeldingen al tot een redelijk formaat te reduceren zonder opmerkelijk kwaliteitsverlies. 
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Berichten: 3

Re: meekijken microscoop huidschimmel

1.jpg
1.jpg (75.94 KiB) 1052 keer bekeken
 
2.PNG
2.PNG (446.64 KiB) 1053 keer bekeken
 
3.jpg
3.jpg (58.69 KiB) 1053 keer bekeken
 
4.JPG
4.JPG (39.02 KiB) 1053 keer bekeken

Gebruikersavatar
Berichten: 8.560

Re: meekijken microscoop huidschimmel

Je afbeeldingen hebben geen goede vergroting om iets over de soort schimmel te kunnen zeggen. Je belichting en focus zijn ook niet ideaal.
"Meep meep meep." Beaker

Gebruikersavatar
Berichten: 967

Re: meekijken microscoop huidschimmel

Het stellen van een diagnose bij een medische kwestie op basis van microscopische data zonder de benodigde en cruciale histologische kennis en microscopische expertise is onverantwoord. Je zou er dan ook verstandig en professioneel aan doen om je vermoedens voor te leggen aan een gecertificeerd histoloog alvorens je een (overhaaste) conclusie trekt en een onnodige behandeling start.
"In biotech moet je soms dingen doen waarvan anderen zeggen dat het onmogelijk is."

Henri A. Termeer (1946-2017)

Reageer