Kip moet doorgebakken worden omdat er bacteriën in zitten waar je redelijk ziek van kunt worden. Dit is hoofdzakelijk Salmonella Typhi maar ook Campylobacter jejuni. Deze behoren tot de Enterobacteriaceae (een familie van bacteriën waar je liefst niet in aanraking mee komt) Ze zijn over het algemeen niet dodelijk maar je kan er wel stevig van ziek worden. Het doorbakken is belangrijk omdat bijvoorbeeld Campylobacter jejuni optimaal kan delen bij temperatuur om en bij de 42°C.
Als je je vlees niet goed door bakt kan het zijn dat de kip in de kern nog relatief koud is (ongeveer 40°C) ten opzichte van de buitenste lagen en dan bestaat de kans dat de Campylobacter die mogelijk nog in de kern zit kan overleven en kan delen.
Doorbakken is de boodschap!
Laatste berichten
- 15:32 [wiskunde] Hoe moet ik dit primitiveren? 4
- 13:49 wikkeling 3-fase , 4 polig, 12-draads generator
- 03:04 Magnesium: cofactor voor ATP-verbruikende enzymen
- 21:37 [wiskunde] Wat geeft de oppervlakte van een primitieve van een functie weer? 2
- 19 mei zuiger 3
- 19 mei Casus uit de praktijk: positief test THC 43
- 17 mei HPLC, extra piek
- 17 mei Natriumbisulfaat ipv zwavelzuur
- 17 mei Sommatie reeks 5
- 16 mei bollen 13
- 16 mei Hoe kan ik deze magneet sectie voor lineare motor herhalen? 3
- 16 mei 2 nieuwe platen Mu-Metaal, wie weet waar ik dat kan verkopen? 1
- 16 mei elektrolyse 13
- 15 mei Nulpunten 4
- 15 mei 2 cogs-experiment variabele lichtsnelheid 29
- 15 mei [wiskunde] Waarom MOET het met behulp van de substitutie methode? 2
- 15 mei [overig] Hoe kan ik dit het beste namaken in Latex? 4
- 15 mei Veeltermfunctie 14
- 14 mei [NL recht] UWV lekken data
- 14 mei lorentzfactor moeilijke formule, makkelijk in een cirkel 40
Nieuwsberichten
- 04 mar Een nieuw soort magnetisme: altermagnetisme
- 31 okt AI kan via stem diabetes vaststellen 11
- 21 okt Einstein krijgt wéér gelijk 45
- 07 feb witter dan wit 20
- 19 jun irrigatie en de aardas