Kip moet doorgebakken worden omdat er bacteriën in zitten waar je redelijk ziek van kunt worden. Dit is hoofdzakelijk Salmonella Typhi maar ook Campylobacter jejuni. Deze behoren tot de Enterobacteriaceae (een familie van bacteriën waar je liefst niet in aanraking mee komt) Ze zijn over het algemeen niet dodelijk maar je kan er wel stevig van ziek worden. Het doorbakken is belangrijk omdat bijvoorbeeld Campylobacter jejuni optimaal kan delen bij temperatuur om en bij de 42°C.
Als je je vlees niet goed door bakt kan het zijn dat de kip in de kern nog relatief koud is (ongeveer 40°C) ten opzichte van de buitenste lagen en dan bestaat de kans dat de Campylobacter die mogelijk nog in de kern zit kan overleven en kan delen.
Doorbakken is de boodschap!
Laatste berichten
- 03:25 elektrolyse 2
- 23:03 Casus uit de praktijk: positief test THC 42
- 22:45 2 cogs-experiment variabele lichtsnelheid
- 22:07 lorentzfactor moeilijke formule, makkelijk in een cirkel 39
- 21:21 [overig] Hoe kan ik dit het beste namaken in Latex? 2
- 08:00 Veeltermfunctie 9
- 12 mei Zeepbeldiameter 3
- 12 mei Sommige fotonen die weg van ons gestuurd worden , kunnen we toch zien 1
- 11 mei Structuur dopamine-agonist
- 10 mei [wiskunde] Hoe werk ik dit verder uit naar de vorm ln(a + b sqrt(2))? 2
- 10 mei Het woord dat in alle talen bestaat
- 10 mei [wiskunde] Wat gebeurt er in deze herleidingstap? 2
- 10 mei Afgeleide 36
- 09 mei Aardlek-schakelaar 50
- 09 mei [wiskunde] Hoe moet ik dit primitiveren? 16
- 09 mei snelheid 2
- 08 mei Mechanicaboeken 6
- 08 mei Python: fout in programma om strings te vergelijken 15
- 08 mei tijdsduur 9
- 07 mei [wiskunde] Wat is de afgeleide van ln^2(x)? 2
Nieuwsberichten
- 04 mar Een nieuw soort magnetisme: altermagnetisme
- 31 okt AI kan via stem diabetes vaststellen 11
- 21 okt Einstein krijgt wéér gelijk 45
- 07 feb witter dan wit 20
- 19 jun irrigatie en de aardas