Springen naar inhoud

Inloggen / registreren met Facebook

Geplaatst door Miels, 13 oktober · 57741 keer bekeken

Zojuist is de mogelijkheid geactiveerd om je te registeren en aan te melden op Wetenschapsforum met behulp van een Facebook-account. Om hier gebruik van te maken kan (onder andere) bovenaan op het Facebook-icoontje geklikt worden (wat overigens alleen zichtbaar is als je niet bent ingelogd).

Met deze mogelijkheid willen we mensen de mogelijkheid geven om zich snel en gemakkelijk in te loggen op Wetenschapsforum. We bekijken mogelijkheden om ook andere login-methodes hieraan toe te voegen.

Update:
Let wel op: Inloggen / registreren met Facebook is alleen voor nieuwe gebruikers! Als je al een account hebt op Wetenschapsforum is het niet de bedoeling dat je je nu via Facebook aanmeldt. Door dat te doen maak je namelijk een extra, nieuw account aan op Wetenschapsforum. Mocht je toch in willen loggen met Facebook ga dan naar je Wetenschapsforum - Facebookinstellingen. Daar kan je je Facebookaccount koppelen aan je Wetenschapsforum-account, zodat je voortaan alsnog met Facebook kunt inloggen.
Inloggen via mijn facebook-account gaat wel sneller als via mijn gewone account (gouwepeer).
Komt er nog een mogelijkheid beide in 1 account te combineren?
Wat bedoel je daar precies mee, dat je -als je via Facebook hebt ingelogd- tussen 2 accounts kan kiezen? Of dat je ervoor kan zorgen dat als je via Facebook inlogt je gebruik kan maken van je bestaande account (wat niet via Facebook is aangemaakt)?
Als je nu via Facebook inlogt, dan is dat een ander account dan je WSF account. Vergelijk:
http://www.wetenscha...6174-gouwepeer/
http://www.wetenscha...perry-broeders/
Zelfde persoon (Perry/Gouwepeer), ander account. Feitelijk is dat zelfs tegen de regels van WSF, terwijl het nu gepromoot wordt.

Als ik het goed begrijp heb je wel de mogelijkheid om je Facebook te koppelen aan je WSF account, maar dat is wel handmatig. Instellingen --> Facebook beheren

(ik kan dit verder niet testen, heb geen facebook)
Ik heb het wel even getest. Overigens: na afloop heb je op dezelfde pagina een knop "account loskoppelen", mocht je je ooit bedenken.

Voor mij sprak het voor zich dat je daarmee een nieuw account krijgt, en je het "Inloggen met Facebook" alleen moet doen als je dat vanaf het begin af aan hebt gedaan. Maar ik kan me voorstellen dat dat zeker niet voor iedereen duidelijk is! Ik zal het in ieder geval verwerken in het eerste bericht.

Feitelijk is dat zelfs tegen de regels van WSF, terwijl het nu gepromoot wordt.

Het bericht was overigens niet bedoeld als aanmoediging voor bestaande gebruikers, alhoewel ik mij -als ik het nog eens nalees- wel kan voorstellen dat het zo werd geïnterpreteerd.

November 2017

Z M D W D V Z
   1234
567891011
12131415161718
1920212223 24 25
2627282930  

Recente reacties

CategorieŽn