Springen naar inhoud

Vacature: nieuwsposter

Geplaatst door Miels, 11 februari · 1495 keer bekeken

Ben jij geïnteresseerd in wetenschap, en vind je het leuk de laatste nieuwtjes die je hebt gevonden te delen met een groot publiek? Heb je ook journalistieke ambities, of vind je het gewoon leuk om een pakkende tekst te schrijven? Wetenschapsforum is op zoek naar iemand die ons team van nieuwsposters komt versterken!

Taakomschrijving
We hanteren een roulatiesysteem waarbij iedere nieuwsposter 1 a 2 keer per week het posten van een aantal nieuwsberichten voor zijn/haar rekening neemt. Zo wordt de druk gespreid en blijft het nieuws voor de lezers gevarieerd. De doelstelling is vooral om per keer een breed aanbod aan berichten te plaatsen: de berichten dienen zo veel mogelijk gespreid te zijn over alfa, beta en gamma wetenschappen. Overigens wordt niet van je verwacht dat je zelf de artikelen schrijft: het selecteren van nieuwsberichten van andere bronnen is volkomen valide: alleen al het uitvoeren van een selectie van nieuws dat past bij onze doelgroep is waar we toegevoegde waarde leveren. Maar als je ambitie hebt om zelf teksten op te stellen juichen we zeker toe.

Functie-eisen
  • nieuwsgierig
  • verantwoordelijk en zelfstandig
  • brede interesse in wetenschappelijke onderwerpen
  • team player
  • sterk in geschreven taal
  • leeftijd: 17 - 70
  • opleiding: niet relevant
Wij bieden
Wetenschapsforum wordt draaiende gehouden door vrijwilligers; we kunnen geen vergoeding bieden. Wel krijg je de voldoening van het bijdragen aan een groot wetenschappelijk platform: maandelijks trekt onze site ruim 300.000 unieke bezoekers.

De berichten die je plaatst vormen vaak de springplank voor een levendige discussie. Ook worden ze doorgezet naar Facebook en Twitter. Daarnaast wordt een aantal nieuwsberichten geselecteerd voor onze nieuwsbrief, die naar bijna 45.000 gebruikers wordt verstuurd.

De vereiste inspanning is beperkt en extreem flexibel: zeker als je toch al nieuws in de gaten houdt kan je in een uurtje per week al klaar zijn. Maar je kan het zo bont maken als je zelf wilt. Waar en hoe laat je berichten plaatst bepaal je helemaal zelf.

Over Wetenschapsforum
We hebben een open sfeer en op elk niveau en aspect zijn we altijd geïnteresseerd in een kritisch constructieve blik. Er is een apart forum voor alle crewleden (niet alleen met deze functie). De crew is overigens zeer divers: men is afkomstig uit Vlaanderen en Nederland; leeftijden lopen uiteen van 17 tot zo ongeveer 70; achtergrond varieert van scholier tot arts. Af en toe zijn er bijeenkomsten voor de crew (overigens niet verplicht). Gemeenschappelijke drijfveer is bovenal de behoefte om kennis te delen!

Interesse?
Reageer via ons contactformulier.
November 2017

Z M D W D V Z
   1234
567891011
12131415161718
1920212223 24 25
2627282930  

Recente reacties

CategorieŽn