Springen naar inhoud

Vacature: R&D Scientist op het grensvlak van chemie en collageen

Geplaatst door Miels, 11 maart · 1526 keer bekeken

Vacature: R&D Scientist op het grensvlak van chemie en collageen Onderzoeker, die een belangrijk onderdeel gaat uitmaken in onze innovatie plannen voor de leerindustrie.

Jouw baan
Leerlooien is een samenspel tussen door de mens gemaakte chemie en het collageen dat de natuur levert. De huid wordt voorbereid en gelooid waarna vettingsmiddelen het leer haar specifieke langdurige eigenschappen geven. Aspecten die hierbij een rol spelen zijn: de overdracht van een looistof/vettingsmiddel vanuit een vloeistof naar het leer en het transport van de werkzame stof binnen de bestaande celstructuur.

Als R&D Scientist zoek je in aanverwante vakgebieden, industrieën en kenniscentra naar kennis en inzichten die de leerindustrie kunnen gaan veranderen op het gebied van productperformance, efficiency en de impact op onze leefomgeving. Je werkt zelfstandig in een klein team en realiseert jouw eigen research projecten. Je zet het onderzoek op, maakt de onderzoeksplanning en voert deze voor een deel ook zelf uit. Je werkt vanuit Amersfoort en rapporteert rechtstreeks aan de Manager R&D.

Jouw profiel
Je bent een chemicus met affiniteit tot materiaalkunde of een materiaalkundige met affiniteit tot chemie die opereert op HBO+ of universitair werk- en denkniveau. Jouw ervaring met R&D en productontwikkeling is opgedaan bijvoorbeeld in de cosmetica, personal care, verf- of reinigingsmiddelen of in de ontwikkeling van biomaterialen. Je zoekt naar praktisch toepasbare fundamentele kennis en bent nieuwsgierig. Als de eigenaar van jouw onderzoek ben je goed in staat om een kennisband op te bouwen met andere kennisdragers.

Wij bieden jou
Smit & zoon is een kerngezond, internationaal groeiend bedrijf met ambitie. De ontwikkelingen binnen het bedrijf bieden volop uitdaging voor een R&D professional met de wil om zichzelf vakinhoudelijk te ontwikkelen. Als voortrekker binnen de R&D afdeling lever je een belangrijke bijdrage aan het succes van de organisatie op langere termijn. De primaire en secundaire arbeidvoorwaarden zijn van uitstekend niveau.

Het Bedrijf
Smit & zoon ontwikkelt, produceert en verkoopt chemische hulpgrondstoffen voor de leerindustrie en visoliën voor de feed, food en pharma industrie. Een unieke combinatie van producten, grote kennis van de markt en toonaangevende R&D maken Smit & zoon tot een wereldleidende marktpartij. Sterke groei vindt met name plaats bij grote klanten in automotive- en levensmiddelenindustrie.

Bij Smit & zoon werken circa 150 werknemers in vestigingen in Weesp en Amersfoort. Daarnaast heeft Smit & zoon ook productie- en verkoopvestigingen in Italië, China, Duitsland en Zwitserland. Smit & zoon is een solide, gezonde organisatie, die waarde hecht aan goed werkgeverschap.

Meer informatie?
Ben je geïnteresseerd? Solliciteer direct via de link. Voor meer informatie kun je bellen met drs. Cor Hoeboer op 06-46056298.
Klik hier voor het sollicitatieformulier!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Researcher, Development, Productdevelopment.
Januari 2018

Z M D W D V Z
 123456
78910111213
14151617181920
2122 23 24252627
28293031   

Recente reacties

CategorieŽn