Springen naar inhoud

Fusie tussen Chemie- en Wetenschapsforum

Geplaatst door Miels, in Over Wetenschapsforum 24 april · 1305 keer bekeken

Chemieforum.nl was al jaren dè plaats op internet om al je vragen over Chemie te stellen. Wetenschapsforum had ook wel een scheikunde-sectie, maar Chemieforum was vele malen groter en - zo gebied de eerlijkheid te zeggen - ook kwalitatief beter. Reeds lang hebben Wetenschapsforum en Chemieforum.nl goede contacten en werden gebruikers regelmatig onderling doorverwezen als een vraag beter op het andere forum paste. Bovendien hadden we gelijkaardige doelstellingen. Dat alles is de grondslag geweest voor het idee van een fusie. Enkele weken geleden was het dan ook zover: beide fora zijn samengevoegd! De gebruikers en crew van Chemieforum.nl komen Wetenschapsforum versterken!

Door het samengaan is er een centrale website ontstaan waar je nog beter terecht kan voor al je vragen en discussies over wetenschappelijke onderwerpen. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om meer kennis op te doen, zowel in de diepte als in de breedte. Er is immers een grotere community met meer kennis, zowel specifiek als divers.

De fusie brengt ook schaalvoordelen met zich mee. Het is nu sneller interessant om extra functionaliteit toe te voegen. Bovendien is er minder overhead nodig in de organisatie, waardoor de energie van al onze vrijwilligers beter besteed kan worden.

We hebben ons uiterste best gedaan om alle gebruikers, onderwerpen en berichten te behouden. Alle berichten zijn succesvol overgezet, waarbij het zelfs zo is dat de oude links naar Chemieforum.nl die overal op internet te vinden zijn nog werken: iedere link wijst nog naar hetzelfde bericht, waarbij je wordt doorgestuurd naar de versie op Wetenschapsforum.

Lastiger was het om alle gebruikers(namen) te behouden van de gebruikers die op beide forums zijn geregistreerd. Helaas verliep dit niet van een leien dakje en bleek het noodzakelijk een aantal accounts van Chemieforum.nl te laten vervallen. Meer informatie daarover kan je hier vinden.

Zoals gezegd is er ook een samensmelting geweest van de teams die over de kwaliteit op beide sites gewaakt hebben. Vanaf heden is Jorim, voormalig beheerder van Chemieforum.nl, mede-beheerder geworden op Wetenschapsforum. Verder zijn rwwh en biochemiefreak overgekomen als moderatoren, en Jurn als technicus. Beryllium en Marjanne van hun kant vonden de fusie een geschikt moment om hun taken over te dragen. Uiteraard bedanken we hen hartelijk voor alle inzet die ze de afgelopen jaren hebben getoond en de bijdrage die ze daarmee hebben geleverd aan Chemieforum en alle gebruikers.

Al met al zijn we ervan overtuigd dat we een platform hebben neergezet dat nog meer tegemoetkomt aan de wensen van onze gebruikers en hen een inspiratievolle omgeving biedt.